Šport

Futbalisti vstúpia do Ligy národov zápasom proti Bielorusku: Vyženú z hláv dovolenky?

Nie je to termín, ktorý by futbalisti zbožňovali! Ledva si vyzliekli klubové dresy a ukončili ligové súťaže, už sa na nich valia reprezentačné povinnosti. Viacerým hráčom behá po rozume za dlhou sezónou zaslúžená dovolenka, no myšlienky na relax neprichádzajú do úvahy.

Škriniar a spol. majú totiž pred sebou také penzum práce, ako ešte nikdy predtým. V priebehu desiatich dní odohrajú štyri zápasy C-divízie Ligy národov.

Ten prvý už dnes proti Bielorusku. Kvôli politickej situácii v krajine nášho súpera sa hrá na neutrálnom ihrisku v srbskom Novom Sade a pred prázdnymi tribúnami. „Nie je to šťastný termín. Hráči majú po sezóne. Dôležité je, aby chytili hneď od začiatku správnu motiváciu. Budú to mať ťažké, ale treba vyhrať,“ povedal pre Nový Čas bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták.

Dnes tréner Prešova, s ktorým je krok od postupu do II. ligy, hral proti Bielorusom v kvalifikácii ME 2016. V Borisove sme vyhrali 3:1 a Stano strelil tretí gól, svoj posledný v národnom tíme. „Pamätám si, že nás vtedy v závere zatlačili. Súper je predstaviteľ ruskej školy. Bude nepríjemný. Žiadne San Maríno, ktorému by sme naložili šesť, sedem gólov.“

Slováci si musia zvykať na neúčasť dlhoročného kapitána Mareka Hamšíka, ktorý ukončil reprezentačnú kariéru. Šestáka jeho krok prekvapil. Čakal, že to ešte potiahne. „Bude ťažké nahradiť ho. Mohol by to byť Stano Lobotka, ktorý hrá síce hlbšie, ale má kvalitu. Je obrovský rozdiel, keď hráme s ním alebo bez neho.“

Sám Hamšík vyhlásil, že za svojho nástupcu považuje Ondreja Dudu z nemeckého bundesligového Kolína. Pri jeho neúčasti ho už viackrát zastúpil. Alternatív na tento post je však hneď niekoľko. „Ondrej je ofenzívnejší ako Marek. Vie dať rozhodujúci gól či finálnu prihrávku. Musí však v klube pravidelne hrávať, a najmä mať dôveru trénera,“ uzavrel Šesták.

Bielorusko – Slovensko

20.45 hod., PP Šport

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com