Svet

Zeman mal dobrú náladu aj vtipkoval, opísal Vondráček neoprávnené stretnutie s prezidentom v nemocnici

Za českým prezidentom Milošom Zemanom budú môcť do nemocnice prísť len ľudia, ktorí dostali súhlas od ošetrujúceho lekára. V piatok to oznámila česká polícia s tým, že vyhovela požiadavke Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe, kde hlava štátu leží. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Neoprávnená návšteva Vondráčka

Ústredná vojenská nemocnica od štvrtka prešetruje nečakanú návštevu predsedu Poslaneckej snemovne. Radka Vondráčka k prezidentovi na jednotku intenzívnej starostlivosti priviedol kancelár Vratislav Mynář a podľa nemocnice sa tak stalo bez vedomia ošetrujúceho lekára.

„Tento neoprávnený vstup eviduje ÚVN ako takzvanú nežiaducu udalosť, ktorá bude preverená v rámci interného vyšetrovania nemocnice,“ uviedol web Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Prahe Jitku Zinke. V čase návštevy mohol Zemana navštíviť len vybraný okruh blízkych osôb, ku ktorým Vondráček nepatril.

Liečba Zemana si vyžiada čas

Nemocnica tiež údajne nemôže potvrdiť obsah stretnutia, pretože pri ňom nebol prítomný nikto zo zdravotníckeho personálu, a dištancuje sa od Vondráčkových vyjadrení o zdravotnom stave prezidenta.

Odchádzajúci predseda snemovne navštívil Zemana vo štvrtok popoludní a podľa svojich slov s ním bol päť až desať minút. Prezident je síce na lôžku, no podľa neho normálne komunikoval, mal dobrú náladu, vtipkoval a potvrdil mu, že je pripravený „stretnúť sa s ďalšími aktérmi povolebného vyjednávania“.

Krátko pred Vondráčkovým vyhlásením verejne vystúpila aj Zemanova manželka Ivana. Oznámila, že prezident podstupuje liečbu, ktorá si vyžiada čas. Zemana hospitalizovali v nedeľu. Jeho ošetrujúci lekár v nedeľu povedal, že ho hospitalizovali v súvislosti s chronickým ochorením, na ktoré sa lieči

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com