Svet

Ukrajina hlási protiútok južne od mesta Kryvyj Roh

Ukrajinci hlásia aj postup v smere na Cherson.

Ukrajinské sily spustili „úspešný protiútok južne od mesta Kryvyj Roh“, uviedol šéf vojenskej správy tohto mesta na juhu Ukrajiny Oleksandr Vilkul. V pondelok ho citoval portál americkej televízie CNN.

Aj ukrajinská armáda oznámila, že začala protiofenzívu proti ruským silám na juhu, a hlásila výrazný postup v smere na Cherson.

Zlikvidované tanky aj Grad

„Zlikvidovaných bolo 63 útočníkov a 19 kusov nepriateľskej výzbroje vrátane tankov T-72, salvového raketometu typu Grad, delostreleckých zbraní, vrtuľníkov a jedného lietadla SU-35,“ uviedol Vilkul.

Ďalšie podrobnosti neposkytol a tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť, napísal portál CNN. Ukrajinská armáda však už predtým hlásila značné postupy smerom na juh na území, kde sa stretávajú Chersonská a Mykolajivská oblasť.

Vilkul tiež povedal, že do Kryvého Rohu naďalej prichádzajú vnútorne vysídlení ľudia z oblastí okupovaných Ruskom alebo z miest a obcí, na ktoré Rusi útočia.

„Do mesta stále prichádzajú utečenci. Je tu už vyše 45.000 oficiálne registrovaných migrantov, ale v skutočnosti je je toto číslo vyššie než 60.000,“ spresnil Vilkul.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com