Svet

Rusko útočí na Azovstaľ pomocou delostrelectva aj lietadiel

V oceliarňach sa podľa starostu mesta Mariupol Vadyma Bojčenka stále skrýva viac ako 200 civilistov, ktorí čakajú na evakuáciu.

Ruská armáda v utorok oznámila, že jej sily a promoskovskí separatisti používajú delostrelectvo a lietadlá pri útokoch na priemyselný komplex Azovstaľ v Mariupole, kde sa vojaci a civilisti ukrývajú v spleti podzemných tunelov. Informovala o tom agentúra AFP.

“Pomocou delostrelectva a lietadiel jednotky ruskej armády a Doneckej ľudovej republiky začínajú ničiť palebné pozície ukrajinských jednotiek,” uviedlo ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení, ktoré zverejnili tamojšie tlačové agentúry.

V oceliarňach sa podľa starostu mesta Mariupol Vadyma Bojčenka stále skrýva viac ako 200 civilistov, ktorí čakajú na evakuáciu.

Predstaviteľ miestnej samosprávy tvrdí, že komplex čelil ruskému ostreľovaniu aj leteckým útokom už v pondelok.

V Doneckej oblasti zahynuli ďalší civilisti

Najmenej deväť civilistov prišlo v utorok ráno o život v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v dôsledku ostreľovania ruskými jednotkami. S odvolaním sa na gubernátora uvedenej oblasti Pavla Kyrylenka o tom informovala stanica BBC.

Najmenej traja civilisti boli zabití počas leteckého bombardovania mesta Avdiivka, napísal Kyrylenko v aplikácii Telegram. Ďalší traja zahynuli v meste Vuhledar a traja boli zabití pri ostreľovaní mesta Lyman, dodal.

Kancelária ukrajinského prezidenta predtým oznámila, že oblasti Donecka sú pod neustálou paľbou ruskej armády a regionálne úrady sa pokúšajú evakuovať civilistov z frontových oblastí.

BBC poznamenala, že za súčasných okolností nie je schopná overiť tvrdenia Kyrylenka z nezávislých zdrojov.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com