Kultúra

Z rezortu zdravotníctva odchádza hovorkyňa Eliášová. Mieri na iné ministerstvo

Z rezortu odchádza Zuzana Eliášová po šiestich rokoch.

Dlhoročná hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová mení rezort. Od prvého mája bude riaditeľku tlačového odboru a hovorkyňou ministerstva vnútra vedeného Romanom Mikulcom (OĽaNO).

„Zdravotníctvo je oblasť, ktorá ma nesmierne baví a bola mojou prirodzenou súčasťou. Po takmer 6-tich rokoch na ministerstve zdravotníctva som sa rozhodla pre zmenu, na ktorú sa teším a verím, že budem svojou prácou pre rezort vnútra prínosom,“ povedala pre portál Omediach.com Eliášová.

Najviac odvolávaný

Jej budúci šéf Mikulec je najviac odvolávaným ministrom tejto vlády v parlamente. Opozícia sa ho pokúšala zosadiť z kresla už niekoľkokrát, naposledy vo štvrtok. Aj tento jej pokus bol neúspešný.

Navyše, v čase vojny na Ukrajine čelil Mikulec kritike za to ako jeho rezort manažuje utečeneckú krízu.

Eliášová posledné dva roky komunikovala pandemickú krízu.

Prestup z nemocnice

Hovorkyňou rezortu zdravotníctva bola Eliášová od roku 2017. Aj pred nástupom na ministerstvo bola spätá so zdravotníctvom a to ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) a predtým ako redaktorka televízie Markíza.

V rezorte zdravotníctva, ktoré vedie Vladimír Lengvarský, ju nahradí Petra Lániková. Tá uplynulé tri mesiace komunikovala za UNB, ešte predtým pôsobila ako redaktorka SITA.

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com