Slovensko

Prijal pozvanie našej hlavy štátu: Nemecký prezident pricestuje do slovenského mesta

Na pozvanie prezidentky SR Zuzany Čaputovej pricestuje v stredu (27. 4.) na pracovnú návštevu Slovenska nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Prezidentka sa s ním stretne v Košiciach, odkiaľ tento týždeň úraduje.

TASR o tom v pondelok informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Po spoločnom rokovaní v Starej radnici o 11.30 h sa hlavy štátov prejdú centrom mesta a popoludní budú v košickej Tabačke o 15.15 h diskutovať s predstaviteľmi mimovládnych organizácií o úlohe občianskej spoločnosti v aktuálnej humanitárnej situácii.

Neskôr o 17.00 h sa spolu presunú na leteckú základňu Sliač, kde už niekoľko týždňov pôsobia aj nemeckí vojaci v rámci posilnenia obrany východného krídla NATO. „Po spoločnom rokovaní v Starej radnici sa hlavy štátov prejdú centrom mesta a popoludní budú v košickej Tabačke diskutovať s predstaviteľmi mimovládnych organizácií o úlohe občianskej spoločnosti v aktuálnej humanitárnej situácii,“ uviedol Strižinec.

Neskôr sa spolu presunú na leteckú základňu Sliač, kde už niekoľko týždňov pôsobia aj nemeckí vojaci v rámci posilnenia obrany východného krídla NATO.

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com