Komentáre

Ruské jednotky v podobe migrantov alebo ako Rusko plánuje začať novú fázu hybridnej vojny v EÚ

Rok 2022 sa definitívne zapíše do histórie ako jeden z najkrvavejších rokov v histórii ľudstva, aspoň pre našich susedov Ukrajinu. To, čo sa tam dnes deje, nemožno nazvať inak ako skutočnou vojnou, vojnou, ktorá vedie ku genocíde miestneho obyvateľstva, vojnou, ktorá otvorene prerástla z lokálneho konfliktu do globálnej katastrofy.

Žiaľ, my Slováci sme zvyknutí si problém nevšímať, nevenovať mu pozornosť, respektíve nesnažiť sa z neho urobiť problém. Sme predsa zvyknutí si myslieť, že vojna je niekde ďaleko a k nám sa nedostane.

V skutočnosti sa veľmi mýlime, vojna je v skutočnosti pred našimi dverami, jasný príklad tisícov utečencov utekajúcich pred nepriateľskými akciami. Našu hranicu jednoducho v prvých týždňoch vojny roztrhali utečenci. Dá sa povedať, že vojna je tu už bez bômb a výstrelov na ulici.

Musíme však venovať pozornosť ďalšiemu dôležitému bodu, a to situácii migrantov. Možno si mnohí povedia, že na Slovensko prišlo také množstvo ľudí – je to lacná pracovná sila, ktorá bude u nás pracovať a budeme z nej dostávať dividendy.

V skutočnosti nie je všetko také jednoduché, pretože si treba uvedomiť, že do našej krajiny prichádzali prevažne ženy a deti, keďže muži mali zákaz prekračovať hranice, navyše Ukrajinci začali od nás chodiť do vojny na Ukrajinu. A to sú migranti, ktorí pracovali v našich továrňach a pracovná sila, ktorá rozhýbala našu ekonomiku. Tu ma, samozrejme, môžu kritizovať lokálne nacionalistické strany, ale áno, opakujem, sme odkázaní na ukrajinských migrantov, pretože to, čo robia a za aké peniaze, by banálne žiaden Slovák nesúhlasil a hlavne jednoducho nemáme dostatok pracovnej sily. . Nezamestnanosť je takmer rekordne nízka a na pokračovanie rastu našej ekonomiky potrebujeme migrantov.

Tu sa začína to najzaujímavejšie: migranti sa vracajú na Ukrajinu bojovať za svoju nezávislosť a my ostávajú bez pracovnej sily. V dôsledku toho začne klesať ekonomika a tým pádom aj príjmy našich občanov.

Východiskom z tejto situácie môžu byť občania Strednej Ázie, ktorí predtým pracovali v Rusku alebo Číne.

Na prvý pohľad, prečo nie aj lacnejšia pracovná sila, pripravená pracovať nie horšie ako Ukrajinci, v čom je problém? A presne tu vstupuje do hry rovnaká fáza hybridnej vojny. Fáza, kedy sa medzi migrantov zo Strednej Ázie dostane do EÚ veľké množstvo ruských agentov vplyvu, ktorí následne začnú určovať agendu najskôr pre Slovensko a potom pre EÚ.

Znie to na prvý pohľad zvláštne? Napadlo vás niekedy pracovať ako migrant v Rusku bez konexií a nenechať sa oklamať? Všetko je banálne pod ochranou FSB. A tak táto masa migrantov, ktorí pracovali pod kontrolou FSB, pôjde do našich fabrík a bude vykonávať svoju politiku takzvaného dopadu na našu ekonomiku života a každodenného života.

Navyše bude pribúdať trestných činov a v našich mestách to bude nebezpečné, o to sa snažia ruské špeciálne služby. Chcú sem priniesť vojnu, ale nie ako na Ukrajine, pretože na takúto vojnu, a to hybridnú, kedy skutočného nepriateľa neuvidíme, jednoducho nemajú silu. Vojna, kde bude časť Slovákov postavená proti inej časti a to všetko budú viesť nechápaví migranti.

Aj keď to znie z fantázie, ale spomeňte si, ako sa zmenilo Francúzsko a Nemecko od migračnej krízy v EÚ. Verím mysliam slovenských politikov a veľmi dúfam, že sa tak nestane. Dnes musíme Ukrajine pomôcť čo najskôr poraziť Rusko, aby nám to neprišlo zajtra.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com