Svet

Úprimné slová Hegera po návšteve Buče: Tento pohľad mnou hlboko otriasol

Ruská armáda okupovala Buču približne mesiac a po oslobodení mesta sa celý svet dozvedel desivé fakty o ruskej agresii. Mesto, ktoré leží len pár desiatok kilometrov od Kyjeva, navštívil v piatok aj premiér Eduard Heger.

„Zdevastované mesto a desiatky mŕtvych civilistov, ktorí boli zavraždení krutým spôsobom. Videl som aj masové hroby a vôbec nebudem preháňať, ak poviem, že tento pohľad mnou hlboko otriasol. Nesmieme dovoliť Vladimirovi Putinovi pokračovať v jeho vojnových zločinoch páchaných voči ukrajinskému ľudu. Európa je slobodný, demokratický a mierumilovný kontinent a tieto hodnoty ochránime,“ napísal na sociálnej sieti.

Za všetky obete zapálil spoločne s Ursulou von der Leyenovou sviečku Sedembolestnej Panne Márii. Premiér prezradil, že sa pomodlil za pokoj pre ťažko skúšanú Ukrajinu.

„Vojnové zločiny musia byť spravodlivo potrestané a Slovensko prispeje k tomu, aby sa všetky vojnové zverstvá vyšetrili,“ prisľúbil Heger, ktorý víta iniciatívu predsedníčky Európskej komisie. Von der Leyenová chce vytvoriť európske vyšetrovacie tímy. „Buča je pomníkom ruského barbarstva. Úprimnú sústrasť všetkým, ktorí prišli o svojich blízkych. Ich smrť neostane nepotrestaná,“ dodal na záver. 

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com