Kultúra

Peter Cmorik premiéruje novú skladbu. Zamrazí vás už v prvých tónoch

Keď sa v nahrávacom štúdiu stretnú skladateľ Peter Cmorik a producent Zoli Tóth, zdá sa, kreativita nemá hranice. Exkluzívne vám dajú nahliadnuť, ako pracujú a čo ich inšpiruje.

Peter Cmorik sa opäť po roku postavil pred mikrofón a vznikla nesmierne silná a emotívna skladba s nádherným husľovým partom. Skladba sa nahrávala simultánne v troch nahrávacích štúdiách za jediný deň a výsledok dotiahol do dokonalosti Zoli Tóth v štúdiu Randal Factory. Čisté tóny vás úplne omotajú.

„Základom skladby je silná emócia a pocit, že mi chýbajú niektorí ľudia, ktorí už nie sú medzi nami. Všetko to umocnila covidová doba a vojnový konflikt. Takže s týmto silným prežívaním vznikla pesnička, kde pomyselne pripíjam na všetkých, čo nám chýbajú,“ hovorí Peter.

Skladba nesie teda príznačný názov Pripíjam, autorom textu je Peter Cmorik, hudbu zložili spolu s Kristófom Kissom.Peter okrem spevu nahral aj gitaru a basu a Krištóf všetky klávesové nástroje.

Silné emócie v skladbe podčiarkuje sugestívny výkon huslistky Daniely Cmorikovej, známej pod umeleckým menom Daniela Lovlin. „Bol som si vedomý, že to bolo dosť náročné. Treba povedať, že je to možno až virtuózny, a hlavne vysoko emotívny part, ktorý sa vôbec nehrá ani nenahráva ľahko, a som veľmi rád, že tam svoju Danielu mám.“

Celebrity a umelci na celom svete citlivo reagujú na aktuálne udalosti. Robia zbierky, poskytujú prístupy na svoje profily na sociálnych sieťach lekárom, aby ukázali ich prácu, alebo nám hudbou dávajú odvahu a vieru, že nie sme v tom sami. Kreativita nepozná hranice.

„V súčasnej dobe potrebujeme najviac empatie. Je to asi dlhodobý problém, keď nám už bolo tak dobre, že každý si začal hľadieť len to svoje a všetky ostatné veci ako keby začal vytesňovať. Myslím si, že táto doba nám má ukázať, že záleží na všetkých okolo nás, nielen v tej našej maličkej bubline, ale nech je tá bublina čo najväčšia,“ hovorí o svojej inšpirácii Peter.

Čiernobiele video je založené na nápade zachytiť, ako sa odrážajú pocity a emócie v ľudských tvárach. Ľudia rôzneho veku, ktorí účinkujú vo videu, dostali jedinú úlohu – myslieť si na niekoho, kto im chýba, a vypočuť si skladbu. Zábery zachytávajú ich autentické reakcie na vypočutú skladbu. Zostrih berie divákom dych.

„Zapálim sviečku, jednu za všetkých. … Tak dvíham pohár, pripíjam na všetkých.“

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com