Svet

Americká firma urobila najnovšie satelitné snímky z blízkosti ukrajinských hraníc: Naznačujú zmenu situácie

Nové satelitné zábery naznačujú, že Rusko zvyšuje celkovú pripravenosť svojich ozbrojených síl vyslaných do Bieloruska, na Krym a do západného Ruska tým, že tam presúva ďalšie posádky a vojakov informuje o tom cas.sk

V stredu to oznámila súkromná americká spoločnosť Maxar Technologies, ktorá sa zameriava na výrobu radarov a satelitov a na pozorovanie Zeme. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters, ktorá pripomenula, že nemá možnosť nezávisle preveriť zábery tejto spoločnosti.

Zábery boli urobené od 19. januára do 1. februára, spresnila firma Maxar Technologies. Zhromažďovanie vojakov pri hraniciach Ukrajiny vyvoláva obavy, že Moskva zrejme plánuje útok, čo Rusko popiera. Tvrdí, že vojaci a ťažké zbrane presúvané do Bieloruska, severne od Ukrajiny, sú určené na spoločné vojenské cvičenia.

Maxar v oznámení napísala, že Rusko síce v posledných niekoľkých mesiacoch vyslalo k Ukrajine vojenskú výzbroj a jednotky, ale na mnohých lokalitách ich umiestnenia boli pozorované len malé počty vojakov alebo nových ubytovacích jednotiek. To naznačovalo, že niektoré jednotky boli predsunuté alebo vyslané vopred.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com