Svet

V Londýne demonštrovali tisíce ľudí, stretli sa tam až tri protesty

Zatknutie lídra krajnej pravice vyvolalo v Londýne demonštrácie, ktoré volajú po sprísnení imigračných zákonov. V rovnakom čase čase sa uskutočnil aj protest proti rasizmu.

Tisíce ľudí žiadali v sobotu na demonštrácii v centre Londýna sprísnenie imigračných zákonov po zatknutí lídra krajnej pravice Tommyho Robinsona. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

Robinsona, vlastným menom Stephena Christophera Yaxleyho-Lennona, zakladateľa a bývalého vodcu antiislamistickej Ligy na obranu Anglicka (EDL), vzali v piatok do väzby pred pondelkovým súdnym pojednávaním, v ktorom je obvinený z porušenia nariadenia najvyššieho súdu z roku 2021. Súd vtedy Robinsonovi zakázal opakovať hanlivé obvinenia voči sýrskemu utečencovi, ktorý ho zažaloval.

Takisto v sobotu v rovnakom čase sa v Londýne konala aj demonštrácia proti rasizmu organizovaná ľavicovými skupinami. Zároveň v Londýne prebiehala aj tretia demonštrácia, na ktorej sa zúčastnila rodina muža zastreleného policajtom, ktorého v pondelok zbavili obvinenia z vraždy.

V Londýne pre obavy z možných stretov protestujúcich výrazne posilnili policajné hliadky a presunuli sem policajtov z celej krajiny.

Aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com