Slovensko

Slovák podozrivý z vraždy ženy, ktorý sa ukrýval v rakúskom meste, je mŕtvy

Rakúski policajti objavili pri jeho tele výbušniny aj zbrane.

V sobotu zomrel 59-ročný slovenský občan v rakúskom Zistersdorfe (okres Gänserndorf). Jeho telo našli zasahujúci policajti bez známok života. Informovali o tom viaceré rakúske médiá, píše TASR podľa agentúry APA. Podľa denníka Kurier ho našli so zraneniami spôsobenými výbuchom.

Oficiálne potvrdenie poskytlo APA Krajinské policajné riaditeľstva Dolného Rakúska, viac podrobností majú zverejniť počas tlačového vyhlásenia v sobotu popoludní.

Muž bol podozrivý z piatkovej smrti 65-ročnej obyvateľky. Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu. Potom sa skrýval v budove a podzemnej pivnici. V sobotu v skorých ranných hodinách počas policajného zákroku skupiny Cobra zrejme odpálil výbušné zariadenie a jedného príslušníka Cobry vážne zranil.

Podľa policajného hovorcu Johanna Baumschlagera mal okrem zbraní pri sebe aj výbušniny. Slovenského občana označil za „všeobecne nebezpečného“, pretože v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com