Slovensko

Letecký útok na sídlo veľvyslanca! Rezort zahraničia odsúdil desivý čin: Na koho hádže vinu miestna armáda?

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR v pondelok odsúdilo letecký útok na sídlo veľvyslanca Spojených arabských emirátov (SAE) v Sudáne. TASR o tom informoval komunikačný odbor MZVEZ SR.

„Tento čin je v rozpore s medzinárodným právom a predstavuje flagrantné porušenie základného princípu nedotknuteľnosti diplomatických priestorov,“ uviedol komunikačný odbor rezortu diplomacie.

Vo svojom vyhlásení zároveň ministerstvo zdôraznilo dôležitosť ochrany diplomatických budov a rezidencií zamestnancov veľvyslanectva v súlade so zmluvami a zvyklosťami, ktoré upravujú diplomatické vzťahy. „Rezort diplomacie zásadne odsudzuje takéto činy a odmieta všetky typy násilia a terorizmu zamerané na destabilizáciu bezpečnosti,“ dodalo.

Sídlo veľvyslanca SAE v Chartúme sa v noci na pondelok podľa ambasády stalo terčom útoku sudánskeho vojenského lietadla, pričom došlo k poškodeniu budovy. Sudánska armáda v pondelok poprela obvinenia SAE a z bombardovania ambasády obvinila polovojenské Sily rýchlej podpory (RSF).

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com