Svet

Ruský útok na Ľvov: Ukrajinci hlásia obete aj zranených

Medzi zranenými po ruskom leteckom útoku na Ľvov je najmenej päť detí. Podľa predbežných informácií útok neprežilo 14-ročné dievča.

Rusi v stredu skoro ráno útočili raketami a dronmi na ukrajinské mesto Ľvov, ktoré leží len zhruba 65 kilometrov od poľských hraníc. Podľa informácií agentúry Unian, piati ľudia neprežili a vyše 30 ďalších utrpelo zranenia.

Medzi obeťami sú napríklad 50-ročná zdravotná sestra i 14-ročné dievča. Medzi ranenými je aj päť detí, z nich jedno 15-ročné utrpelo stredne ťažké poranenia a štyri ďalšie sú zranené ľahko.

Letecký útok dronov, bombardéra Tu-22 a stíhačiek MiG-31 zasiahol najmä obytné budovy neďaleko ľvovskej železničnej stanice. Terčom sa stali aj dve budovy ukrajinských vzdelávacích inštitúcií.

Očití svedkovia opísali, že najprv počuli drony Šahíd a ako ich zostreľuje ukrajinská protivzdušná obrana, následne sa ozvala obrovská rana. Pravdepodobne prišla po náraze ruskej balistickej rakety.Vybité okná, zničené autá

Podľa svedkov sa všetko začalo triasť a rana vybila okná v celom obytnom bloku. Viacero áut výbuch úplne zničil, črepy po výbuchu sa rozptýlili do fasád okolitých budov.

Keďže Rusi útočili len pár kilometrov od poľských hraníc, počas útoku boli vo vzduchu aj poľské stíhačky, ak by prípadne bolo zasiahnuté aj poľské územie.

Rusi zaútočili na Ľvov len niekoľko hodín od tragického raketového útoku na ukrajinské mesto Poltava, pri ktorom prišlo o život najmenej 51 ľudí a ďalšie stovky utrpeli zranenia.

Ukrajinci kritizujú spojencov, že im neupožňujú použiť zbrane dlhého doletu proti ruským letiskám či miestam, odkiaľ Rusi odpaľujú rakety a môžu naďalej devastovať ukrajinské územie.

Zdroj: aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com