Svet

Traja ukrajinskí ministri podali demisiu, jeden z nich dohliada na zbrojovky

Ukrajinskí ministri strategického priemyslu, spravodlivosti a ochrany životného prostredia ponúkli svoje demisie, oznámil predseda parlamentu Ruslan Stefančuk. Minister strategického priemyslu Oleksandr Kamyšin má na starosti zbrojársku výrobu v krajine, ktorá sa viac ako dva a pol roka bráni ruskej invázii, poznamenala agentúra Reuters.

Spolu s Kamyšinom ponúkli svoje odstúpenie minister spravodlivosti Denys Maljuska a minister životného prostredia Ruslan Strilec. Na Ukrajine odvolanie členov vlády schvaľuje parlament. Podľa jeho predsedu by zákonodarcovia mali o demisiách rokovať na jednom z najbližších zasadnutí snemovne.

Na Ukrajine odvolanie členov vlády schvaľuje parlament. Podľa jeho predsedu by zákonodarcovia mali o demisiách rokovať na jednom z najbližších zasadnutí snemovne.

Poslanec Jaroslav Železňak podľa agentúry Interfax-Ukrajina uviedol, že parlament by mohol rotáciu kádrov vo vláde posúdiť o dva dni. V ohrození sú podľa poslancovho vyjadrenia na tlačovej konferencii tiež ministri zahraničia a reintegrácie okupovaných území. O možných nástupkoch sa podľa zákonodarcu ešte rokuje. Pripomenul tiež, že počas vojny nemožno podľa zákonov vymeniť všetkých členov vlády.

Zdroj: pravda.sk


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com