Slovensko

Fico bol na začiatku protestu v Bratislave zadržaný políciou, obvinili ho z trestného činu

Polícia pred začiatkom ohláseného štvrtkového protestu strany Smer-SD na Tyršovom nábreží zadržala Roberta Fica.

Hrubé zneužívanie demokracie

Predstavitelia strany počas dňa avizovali tlačovú konferenciu venovenú protestu na 18.15, ale k Ficovi po jeho príchode pristúpili policajti a oznámili mu, že musí ísť s nimi.

Fico kontroval, či sú normálni a pýtal sa, aký trestný čin spáchal. „Vašim cieľom je zmariť toto podujatie, pretože malo poukázať na to, ako sa demokracia na Slovensku hrubo zneužíva,“ povedal s tým, že samozrejme pôjde s nimi, ale podotkol, že je to nevídané.

„Dámy a páni nech celé Slovensko vidí na vlastné oči, ako sa na Slovensku likviduje demokracia, pretože už nechcú dovoliť ani ľuďom, vrátane poslancov národnej rady, aby vyslovovali svoj názor. Idem som zadržaný na polícii,“ dodal.

Zadržanie vníma ako zastrašovanie

Fico bol z polície prepustený krátko po 20.00 a uviedol, že svoje zadržanie vníma ako zastrašovanie zo strany ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO), ministrovho poradcu a exprezidenta policajtov Jaroslava Spišiaka a policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Fico bol zadržaný pre trestný čin podnecovania a podľa neho je tento dôvod vymyslený a zadržanie absurdné. Informáciu o zadržaní Fica potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Doplnil, že ho predviedli krátko pred 18:00 na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní.

Polícia na sociálnej sieti Facebook informovala, že podrobnejšie informácie poskytne v piatok.

PROTEST: Smútočný sprievod strany SMER SD

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com