Svet

Vidíme ďalšiu zámenu pojmov: České médiá o Putinovom vyhlásení o nezasahovaní Ruska do migračnej krízy

Je zrejmé, že za migračnou krízou stojí Putin a jeho špeciálne služby, zatiaľ čo Lukašenko je len zástena. Výhovorkám Kremľa už nikto neuverí

Opäť vidíme pokus ruského prezidenta Vladimira Putina o zámenu pojmov, pretože väčšinu utečencov na bielorusko-poľskej hranici tvoria Kurdi, ktorí boli do Bieloruska privezení so súhlasom sýrskeho diktátora Bašára Asada, teda Ruska.

Píše o tom česká publikácia Aktuální zprávy, ktorá analyzuje vysielanie programu “Moskva. Kremeľ. Putin” na televíznom kanáli Rossija-1, kde Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko údajne nie je zapojené do migračnej krízy na bielorusko-poľskej hranici.

“Okrem toho existuje množstvo ďalších dôkazov, ktoré priamo poukazujú na to, že súčasná migračná kríza bola vytvorená umelo, a áno, hoci väčšinou “Lukašenkovými rukami”, ale za priamej organizácie a účasti ruských tajných služieb, pre ktoré vôbec nie je potrebné, aby migranti lietali Aeroflotom. Rusko bolo prichytené a čoraz viac európskych politikov začalo hovoriť práve o tejto veci. A ak sa na situáciu pozriete v tomto kontexte, je jasné, že Putin, podobne ako svojho času v prípade otravy Skripaľovcov, by sa dalo povedať, že sa začal ospravedlňovať, teraz za migračnú krízu,” napísal denník.

Noviny poznamenávajú, že ruskému prezidentovi nikto neuverí jeho výhovorky. Skutočnosť, že za migračnou krízou stojí priamo Putin a jeho špeciálne služby, zatiaľ čo Lukašenko je len zástena, je už väčšine ľudí zrejmá.

“Podobne ako v prípade migračnej krízy v roku 2015 zrejme zostáva len čakať na výsledky oficiálneho vyšetrovania tejto záležitosti.

Vtedy sa previnila Ruská federácia a niet pochýb, že podobne to bude aj v roku 2021, keďže Rusko za sebou zanechalo príliš veľa stôp,” uzatvárajú Aktuálne správy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com