Svet

Českého prezidenta preložili z JIS-ky: Na lôžkové oddelenie sa dostal podzemným tunelom

Prezident Miloš Zeman bol dnes preložený z jednotky intenzívnej starostlivosti na štandardné lôžkové oddelenie.

V tlačovej správe to uviedla Ústredná vojenská nemocnica, v ktorej český prezident od 10. októbra hospitalizovaný. Liečba, najmä komplexná nutričná podpora, viedla podľa nemocnice k zlepšeniu prezidentovho klinického stavu.

Nemocnica v krátkom vyhlásení uviedla, že správu zverejnila so súhlasom prezidenta. Dôvodom hospitalizácie boli komplikácie sprevádzajúce Zemanovo chronické ochorenie, ku ktorým viedol zhoršený príjem potravy a tekutín.

“Zdravotný stav pri príjme do nemocnice nepochybne vyžadoval intenzívnu starostlivosť. Liečba, a to najmä komplexná nutričná podpora, poskytnutá na Klinike anestéziológie, resuscitácie a intenzívnej medicíny 1. LF UK a ÚVN, viedla k zlepšeniu prezidentovho klinického stavu. Dnes, tj vo štvrtok 4. novembra 2021, bol prezident republiky preložený na štandardné lôžko Rehabilitačného oddelenia ÚVN,“ oznámila nemocnica.

Server Novinky.cz uviedol, že prezident bol na bežnú izbu prevezený podzemným tunelom, ktorý býva inak prístupný verejnosti. Tunel chvíľu predtým kontroloval psovod, uviedol web s odkazom na reportéra agentúry Aktu.

ÚVN od stredy sprísnila pravidlá pre návštevy pacientov. Do odvolania sú zakázané návštevy osôb hospitalizovaných na akútnych oddeleniach. Dôvodom je podľa nemocnice zhoršujúca sa epidemická situácia v krajine súvisiaca s výskytom covidu-19 a ďalších respiračných ochorení. ČTK zisťuje, či Zeman bude môcť na rehabilitačnom oddelení prijímať návštevy.

Zdroj: https://www.cas.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com