Komentáre

Ruská propaganda s novou tézou. Po „špinavých bombách“ je čas na „bojové komáre“

Ruská propaganda tvrdí, že Spojené štáty si patentovali dron, ktorého funkciou je „striekať infikované komáre“ na nepriateľských vojakov. Už skôr Moskva šírila správy, vr. o infikovaných bojových netopieroch a migrujúcich vtákoch a nedávno propaganda šírila falošné správy o „špinavej bombe“.

“Ďalej pristane pristátie z vesmíru”

Ďalej možno pravdepodobne očakávať informáciu od Rusov, že vesmírne pristátie z Alpha Centauri pristane na Zemi a bude bojovať na strane Ruska – povedal ukrajinský analytik Oleh Ždanov.

Rusko už mesiace bez predloženia akýchkoľvek dôkazov obviňuje Ukrajinu a USA z vytvárania laboratórií biologických zbraní, plánov na výcvik otrávených vtákov a boj s netopiermi, ktoré by migráciou nad Ruskom šírili choroby. V súčasnosti vedú orgány v Kremli masívnu propagandistickú kampaň s cieľom presvedčiť Ukrajinu, že môže použiť „špinavú bombu“ a následne z nej „obviniť Rusko“.

Obvinenia Ruska voči Ukrajine a USA

Zástupca Ruska Vasilij Niebienzia na pôde BR OSN zopakoval tézy o „biologických zbraniach“ a pridal k nim nové vlákno. Tentoraz uviedol, že „je známe“ o drone patentovanom USA, ktorý dokáže „rozprášiť komáre infikované nebezpečnými vírusmi“ na nepriateľské jednotky.

Niebiezia na neverejnom zasadnutí BR, ktoré zvolalo Rusko, uviedla, že “Kyjev má možnosť vytvoriť “špinavú bombu” nielen v tých zariadeniach, kde sa majú vykonávať inšpekcie MAAE.” Túto informáciu, ako ďalšiu ruskú falošnú správu, zverejnilo ukrajinské centrum pre boj proti dezinformáciám vo svojom prehľade o dezinformáciách.

Ukrajinská strana v rámci ruskej dezinformačnej kampane prezentovala Niebienziho vyjadrenia, že USA ignorujúce ruské otázky o biologických laboratóriách na Ukrajine údajne „potvrdzujú platnosť ruských tvrdení“.

– Rusko celé mesiace vznáša absurdné, nepodložené obvinenia voči Ukrajine. Odkiaľ sa tieto myšlienky vôbec vzali? Takéto biologické zbrane boli skutočne vyvinuté v ZSSR. Teraz sa Rusko snaží zdiskreditovať Ukrajinu, ale aj USA tým, že im pripisuje svoje fantázie. Ani na Ukrajine, ani v Spojených štátoch neprevádzkuje žiadne laboratóriá biologických zbraní, povedal Ždanov.

– Kto prišiel s “špinavou bombou”? Sovietsky zväz. V situácii studenej vojny, keď ich úrady nedokázali držať krok s USA v pretekoch v jadrovom zbrojení a vyrobiť dostatok jadrových rakiet, bolo vynájdené, že jadrový komponent možno umiestniť na vrch obyčajnej strely, aby rozptýlil radiáciu konvenčnou raketou. výbuch. Najprv to boli torpéda, napríklad na streľbu na americké nábrežie. A kto dnes vyťahuje „špinavú bombu“? Rusko, samozrejme, zdôraznilo Ždanova.

“Realita psychiatrického zariadenia”

Ukrajinský expert tiež zhodnotil, že Rusko, jeho úrady a propaganda fungujú na princípe zotrvačnosti, “a samotná Moskva vytvorila túto šialenú paradigmu, z ktorej sa už nemôže dostať”.

„Toto je realita psychiatrického ústavu, ale čím ďalej, tým viac tomu veria,“ komentoval.

– Už sme počuli falošné správy o údajnom, Ukrajinou údajne plánovanom útoku s použitím jadrovej elektrárne v Černobyle a potom na jadrovú elektráreň v Záporoží (okupovanej Ruskom). Nedávno sa objavili lži o Kachovskej vodnej elektrárni a “špinavej bombe” – povedal Ždanov.

Analytik zhodnotil, že Rusko sa prostredníctvom vydierania snaží vynútiť rozhovory – predovšetkým s USA.

– Snívajú o návrate na vyššiu úroveň (diplomacia). Veľmi jasne to bolo vidieť v nedávnom Putinovom prejave v klube Waldajski, dodal.

Na prípad sa odvolala aj hovorkyňa operačného velenia Juh ukrajinskej armády Natalia Humeniuk s tým, že armáda pripravuje oficiálny komentár k obvineniam Kremľa.

– Toto sú pravdepodobne bojové komáre, ktoré tak znepokojujú ruské úrady – dodala v komentári k ranným udalostiam v Sevastopole.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com