Šport

Futbalisti Spartaka Trnava sa dotiahli na Slovan: Pred prázdnym štadiónom zdolali Senicu

Futbalisti FC Spartak Trnava zdolali v piatkovom domácom stretnutí 13. kola Fortuna ligy FK Senica 2:1.

Na druhom mieste tabuľky majú na konte 29 bodov rovnako ako líder ŠK Slovan Bratislava, ktorý v nedeľu nastúpi na štadióne AS Trenčín.

FC Spartak Trnava – FK Senica 2:1 (2:0)

Góly: 23. Cabral, 37. Savvidis – 83. Jurdík. ŽK: Halabrín, Pavlík (obaja Senica)

V hľadisku Štadióna Antona Malatinského mohli byť pre trest od Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) prítomní len držitelia preukazu ZŤP a deti do 15 rokov, prišlo ich zhruba 150.

Samotné stretnutie dlho nič zaujímavé neprinieslo. Gól padol v podstate z prvej väčšej šance. V 23. minúte pokazil pri vlastnej šestnástke rozohrávku hosťujúci Sukisa, lopty sa na hranici pokutového územia zmocnil Cabral a ranou po zemi k žrdi poslal Trnavu do vedenia. Ďalší gól mohol pridať po rohu Škrtel, jeho hlavička sa však zastavila o spoluhráča Savvidisa. Spartak udrel druhýkrát v 37. minúte. Center Cabrala z pravej strany odvrátil Kučera na šestnástku, kde loptu zachytil Savvidis, pozrel sa, kde stojí brankár, a krásnou technickou strelou poslal loptu za jeho chrbát – 2:0. Tesne pred prestávkou ešte mohol pridať gól po Gričovom centri hlavou Ristovski, Ravas sa tentoraz nedal zaskočiť a odvrátil na roh.

Tréner Spartaka Gašparík cez prestávku stiahol z ihriska Bukatu a nahradil ho Trajkovským. Do prvého zakončenia po zmene strán sa dostal Grič, z prvej vypálil vedľa bránky. Trnava pokračovala v aktivite, Cabralov prudký halfvolej však tiež nenašiel cieľ, rovnako ako o čosi neskôr Bamideleho obaľovačka z hranice šestnástky.

Senica sa mohla vrátiť do hry v 73. minúte, lenže Sukisa po prihrávke za trnavskú obranu nevyužil tutovku, vybiehajúci Takáč mu strelu zmaril. Publikum potom roztlieskal nožničkami v šestnástke Boateng, Ravas však bol pozorný. Definitívny pokoj do trnavský radov mohol vniesť po Boatengovom prieniku Grič, lenže tutovku zahodil a Trnavčania pykali. V 83. minúte fauloval tesne pred šestnástkou Vlasko, priamy kop Jurdíka tečoval v múre Grič do protipohybu Takáča a lopta sa zastavila až v trnavskej sieti – 2:1. Spartak sa mohol vyhnúť nervóznemu záveru, keby Savvidis po rohovom kope hlavičkoval presne, prípadne, keby Jendrek v gólovej šanci trafil loptu razantnejšie. “Andeli” však vedenie udržali a minimálne do nedele sa bodovo dotiahli na vedúci Slovan Bratislava.  

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com