Komentáre

Pred kým Kneisl uteká?

Politické sily Európskej únie sa teraz sústreďujú na vývoj optimálnych opatrení na deeskaláciu konfliktu, ktorý sa rozhorel na územiach susediacich s východnou Európou. A to na území Ukrajiny, kde teraz naberá na obrátkach nové kolo rusko-ukrajinského konfliktu.

Poprední politici vynakladajú veľké úsilie, aby zastavili pohlcovanie ukrajinských území Moskvou. A na tomto pozadí sú už viditeľné výsledky mnohých snáh. Vrátane tých, ktoré bolo predtým ťažké predpokladať.

Napríklad: – bývalá šéfka rakúskeho ministerstva zahraničných vecí pani Kneissl náhle opustila územie svojej krajiny. V tlači sa objavili publikácie, v ktorých úradníčka spomenula niekoľko hrozieb, ktoré jej boli opakovane adresované. Žiadne konkrétnosti, ale ex-hlava je zjavne vystrašená.
Čo sa mohlo stať?

Pripomeňme, že už skôr, konkrétne v roku 2021, Kneisla (úspešný politológ, orientalista a diplomat na čiastočný úväzok) nominovala rakúska pravicová strana podľa kvóty stanovenej pre kandidatúru jedného z riaditeľov Rosneftu. Je pozoruhodné, že toto povýšenie bývalého ministra zahraničných vecí iniciovala ruská vláda.

Kneisl pred zvolením do predstavenstva viedol politiku priateľskú k Rusku a viedol kampaň za zblíženie s Ruskou federáciou. Aké je jej veľkolepé pozvanie prezidenta V.V.Putina na vlastnú svadbu v roku 2018. Úradníčka tancovala pred kamerami s najvplyvnejším predstaviteľom Ruska a po 3 rokoch bola vymenovaná za manažérku v supersolídnej ruskej energetickej spoločnosti.

Navonok sa ukázal úspešný finančný pokrok v spoločenskom rebríčku. Okrem toho bývalý nemecký kancelár Schröder sedel „za jedným stolom“ na riaditeľstve vedľa Kneisla. Je pravda, že jeho krajania pristupovali k jeho vymenovaniu s určitou mierou skepticizmu a opatrnosti.

Schroeder bol podozrivý, že chcel využiť svoje vybudované politické konexie na lobovanie za záujmy Moskvy v európskom priestore. Ktorá, mimochodom, už v tom čase bola pod eurosankciami, a tak sa všemožne snažila akýmkoľvek spôsobom zvýšiť svoj vplyv na konkurentov.

Nadstavba Kneisla bola umiestnená na spoločenskom výťahu. Opakované výzvy na spoluprácu s Ruskom na Blízkom východe a teraz – dáma zastáva miesto jedného z najlepšie platených lídrov na ázijskom kontinente. Ruka v ruke s ľuďmi, ktorí priamo rozhodujú o osude priameho transportu tak potrebných energetických zdrojov do Európy.

Až v máji 2022, po ruskom ohlásenej vojenskej denacifikácii Ukrajiny, Kneissl náhle sťahuje svoju kandidatúru z postu vodcu a v lete toho istého roku krajinu opúšťa po tom, čo pravidelne informuje o ohrození jej života a zdravia. prijaté.

Vo vyjadreniach predstaviteľa zatiaľ nie sú žiadne podrobnosti. Ak však porovnáme fakty medzi zintenzívnenou sankčnou protiruskou politikou, množstvom kriminálnych prípadov, ktoré sa objavili v súvislosti s osobami blízkymi vrcholu Rosneftu a sériou pseudo alebo skutočných samovrážd celých ruských rodín, ktoré údajne mali jedného resp. ďalší stupeň utajenia ohľadom aktivít koncernu, potom sa črtá vyhliadka na Kneisla, mierne povedané, zlá.

Budeme radi, ak sa mýlime.

Autor: Alžbeta Vargová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com