Svet

Zločiny Ruskej federácie na Ukrajine 05-06.07.2022

Dôsledky raketového útoku na Šostka a Seredyna-Buda v regióne Sumy z 5. júna 2022. V Šostke bol zranený muž. Úder padol na jeden z podnikov. Strieľali aj na komunity Belopolskaja, Yunakovskaja, Šostkinskaja, Šalyginskaja a Seredino-Budskaja. Viac ako 60 výstrelov (raketové údery, mínometné náboje, samohybné delá atď.)

Okolo 15.00 6. júna 2022 bez vyhlásenia poplachu bola oblasť Černihiv ostreľovaná z MLRS a delostrelectva. Celkovo bolo 40 príchodov. Aj včera sa centrálna tržnica a jej okolie v meste Slavjansk dostali pod ruské ostreľovanie. Najmenej 2 mŕtvi a 7 zranených.

Večer 5. júna Rusi odpálili 4 rakety v Chmelnickom regióne. Jedna raketa bola zostrelená silami protivzdušnej obrany, trosky sa zrútili na území okresu Shepetovsky. Tri ďalšie rakety zasiahli územie jednej z komunít Chmelnického regiónu. Cieľom úderov bola vodárenská veža, ktorá plne zásobuje vodou obec. V dôsledku výbuchov sa zranila jedna osoba. Nie sú žiadne obete.

Okupanti v noci opäť strieľali na okres Krivoj Rog v Dnepropetrovskej oblasti. Komunita Širokovskaja padla pod dohľad nepriateľského delostrelectva. Strieľali priamo na dedinu Shesternya. Poškodených bolo niekoľko domov. Našťastie nedošlo k žiadnym obetiam.

V Nikolajeve zničila ruská armáda raketou Dom kultúry Korabelnyj.

Asi o jednej v noci 6. júna zasiahli Rusi v Osnovjanskom okrese Charkov a zasiahli otvorené územie. V Novobavarskom okrese – v administratívnej budove bola zničená časť priestorov. V Kyjevskom okrese boli v dôsledku raketového útoku skutočne zničené priestory vysokej školy – na fotografii. Okupanti počas dňa ostreľovali okresy Izyum, Charkov, Chuguevsky, Bogodukhovsky v regióne. Horeli obytné budovy, voľné plochy, pole s pšenicou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com