Svet

Zločiny Ruskej federácie na Ukrajine 04-05.07.2022

Napočítali sme viac ako desať rakiet vypálených na Ukrajinu cez noc. Hlavnú ranu utrpelo hrdinské mesto Dneper. Vie sa o príchode do Šostky v regióne Sumy. O deň skôr, 4. júna, ruské ozbrojené sily strieľali na školu v regióne Sumy. Dve rakety boli vypálené z vrtuľníka na územný celok Esman. Poškodená bola budova školy.

5. júna okolo štvrtej hodiny rannej bolo mesto Šostka v regióne Sumy vystavené raketovým útokom. Kvôli štyrom zásahom rakiet vypukol požiar, ktorý už záchranári lokalizovali. Na objasnenie strát existuje komisia.

V Charkove útočníci zbombardovali ďalšiu vzdelávaciu inštitúciu. O 2:00 ruské jednotky spustili raketový útok na jednu zo vzdelávacích inštitúcií Saltovského okresu. Budova je čiastočne poškodená, z neďalekej rakety – lievik. K obetiam na životoch nedošlo.

Za posledný deň nepriateľ z delostrelectva a MLRS strieľal na osady okresov Charkov, Chuguevsky, Bogodukhovsky a Izyumsky. Poškodené boli súkromné ​​domy, došlo k požiarom na otvorených priestranstvách. Včera bola v dôsledku ostreľovania v Kutuzovke v Charkovskej oblasti zranená 81-ročná žena.

Ráno 5. júna Rusko vypálilo 7 rakiet typu Kalibr odpálených z mora na Dnepropetrovskú oblasť. Naša armáda ich zostrelila 6 – nad Dneprom a Sinelnikovským okresom. V Dnepri úlomky zo zostrelenej rakety spôsobili požiar. Záchranári požiar uhasili. V meste Pokrov “príchod” v súkromnom sektore. Niekoľko domov bolo zničených, v niekoľkých ďalších boli rozbité okná. Výbuch spôsobil požiar. Na mieste sú zástupcovia ŠtB a polície. Predtým bez obetí.

Taktiež ráno 5. júna útočníci podnikli raketové útoky na Nikolajev. Záchranári, lekári, pohotovostné tímy a verejné služby už pracujú na mieste.

V okupovanom Mariupole majú prístup k vode len 3 % obyvateľov a to je teraz hlavný problém mesta. Voda sa zbiera všade, vrátane kanalizačných studní, kde sa voda objavila po pokusoch s dodávkou vody. Obyvatelia Mariupolu sú nútení cestovať kilometre, aby sa dostali k odberným miestam vody, no nie vždy to stačí. Problém vody zostáva hlavným problémom mesta. Bez lekárov zostal aj Mariupol. Predtým v dočasne okupovanom Mariupole pracovalo 17 okupačných lekárov, dnes ich však odviezli späť do Ruskej federácie. Ich lekári už dávno z mesta odišli.

V zajatí Rusov zostalo v Lisičansku o niečo viac ako 10 000 ľudí. V Severodonecku zostalo len 8000 ľudí. Na tých územiach Luhanskej oblasti, ktoré bránili Ozbrojené sily Ukrajiny, zničila ruská armáda 90 % infraštruktúry. Z Luhanskej oblasti je zaregistrovaných viac ako 300 tisíc migrantov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com