Svet

Tri teplé jedlá denne aj ošetrenie lekárom. Kyjev má ponuku pre vojakov KĽDR vycvičených Ruskom

Projekt „Chcem žiť“ ešte nedávno Ukrajinci cielili len na ruských a bieloruských vojakov, po novom sa týka aj ich severokórejských spolubojovníkov, ktorí by sa chceli vzdať dobrovoľne.

Nie všetci vojaci sa ocitnú na fronte z vlastnej iniciatívy. Pre tých, ktorí sa odmietajú ďalej podieľať na bratovražednej vojne, majú Ukrajinci už dlho pripravený projekt s názvom Chcem žiť (Хочу жить – pozn. red.)

Výmenou za to, že sa dobrovoľne vzdajú, im sľubujú až do ukončenia vojny ubytovanie v zajateckých táboroch, kde budú dostávať tri teplé jedlá denne aj potrebnú lekársku starostlivosť.

Výzva Severokórejčanom: Neumierajte nezmyselne na cudzej pôde

Do projektu najnovšie zahrnuli aj severokórejských vojakov. „Nezáleží na tom, koľko vojakov Pchjongjang pošle, alebo kde budú nasadení, budú prijatí,“ cituje Kyiv Post z telegramového kanálu projektu, ktorý je určený pre mužov, ktorí z rôznych dôvodov nechcú zabíjať alebo sa nechať zabiť či zmrzačiť.

Podobným spôsobom sa podľa organizátorov projektu rozhodli vyčkať na koniec vojny v relatívnom pohodlí už tisíce Rusov.

„Neumierajte nezmyselne na cudzej pôde. Neopakujte po státisícoch ruských vojakov, ktorí sa už nikdy nevrátia domov. Vzdajte sa! Ukrajina vám poskytne prístrešie, jedlo a teplo,“ agitujú Ukrajinci.

Koreanista hovorí o špeciálnych silách

Južná Kórea tvrdí, že na západe Ruska sú už tisíce severokórejských vojakov. Koreanista Tomáš Horák pre Aktuality.sk uviedol, že Severná Kórea plánuje na Ukrajinu vyslať špeciálny druh vojsk.

„Jednotky, ktoré boli vyslané do Ruska, by mali patriť k tomu najlepšiemu. V rámci severokórejskej armády ide o špeciálne vyčlenený druh vojsk, špeciálne sily.

Zdroj: Aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com