Slovensko

Rodičia budú zúriť: Detská pohotovosť v tomto meste na Slovensku končí! Dôvod?

Ambulantná pohotovostná služba (APS) pre deti a dorast v Partizánskom vo štvrtok (24. 10.) skončí svoju prevádzku. Pre jej fungovanie nevedeli zabezpečiť dostatok lekárov. Pacienti môžu využiť APS v okolitých mestách, obrátiť sa môžu i na detské oddelenie v partizánskej nemocnici.

„Ambulantná pohotovosť pre deti skončí práve tento týždeň, a to preto, lebo šesť pediatričiek nie je schopných v okrese zabezpečiť ambulantnú pohotovosť v doplnkovom bode a ešte aj slúžiť v Topoľčanoch. Nie je to v ich fyzických silách,“ vysvetlil primátor Jozef Božik.

Rodičia s deťmi sa stále budú môcť podľa neho obrátiť i na ambulantných pediatrov. Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého je Božik predsedom, v rámci úpravy zákona presadilo to, aby každý pediater jeden deň v týždni pracoval do 16.00 h. Kontakty nájdu rodičia na internete. „Medzi 16.00 h a 20.00 h v pracovných dňoch budú musieť ísť rodičia na pohotovosť do Topoľčian, respektíve budú môcť využiť služby iných pohotovostí v rámci okolia, v Bojniciach či Nitre,“ doplnil Božik.

V partizánskej nemocnici podľa neho naďalej funguje detské oddelenie. „Po 20.00 h tak budú môcť rodičia s dieťaťom zájsť tam,“ dodal.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com