Svet

Rusi budú zúriť! Tak to im nevyšlo: Ukrajina hlási veľký úspech

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na utorok zneškodnila 18 z 19 ruských bezpilotných lietadiel nad viacerými oblasťami krajiny, uviedla armáda. Posledný dron sa vrátil späť na územie Ruska.

TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. Ukrajinské sily zneškodnili ruské drony nad Odeskou, Mykolajivskou, Dnepropetrovskou, Vinnyckou a Ternopiľskou oblasťou. Rusko pri útoku na Odeskú oblasť použilo aj dve balistické rakety typu Iskander-M, ktoré podľa ukrajinských vzdušných síl vypálilo z okupovaného polostrova Krym.

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim na Telegrame uviedol, že nad oblasťou boli zneškodnené tri drony Šáhid iránskej výroby.

Odeský gubernátor Oleh Kiper povedal, že v dôsledku dronového útoku vypukol v meste Čornomorsk požiar v obytnej budove. Dodal, že neboli hlásené žiadne obete na životoch. Požiar, ktorý sa medzičasom podarilo uhasiť, vypukol aj vo výrobnej hale. Uviedol, že jeden dron spadol na otvorené priestranstvo bez toho, aby explodoval.

Ruská raketa v pondelok zasiahla v prístave v meste Odesa na juhu Ukrajiny aj civilnú loď plaviacu sa pod vlajkou Palau. Pri útoku zahynul 60-ročný ukrajinský občan a päť členov posádky utrpelo zranenia.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com