Svet

Medvedev sa vyhráža Európe: Túto krajinu chce VYMAZAŤ z mapy! Tvrdý ODKAZ posiela aj Trumpovi

Dmitrij Medvedev, podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie a bývalý ruský prezident, opäť na sociálnych sieťach hádzal vyhrážky na všetky strany. Krajine v Európe pohrozil, že by bolo najlepšie, keby ju jednoducho vymažú z mapy, no obul sa aj do amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Dmitrij Medvedev povedal, že zhodiť bombu na Londýn nestačí a že by bolo lepšie potopiť celý „prekliaty ostrov anglosaských psov“, čím myslel Britské ostrovy. Medvedev narážal na slová ruskej lyžiarky Jeleny Vjalbeovej. Tá ešte koncom septembra prehlásila, že ruskí športovci by mohli opäť súťažiť pod ruskou vlajkou, ak „niekto hodí do centra Londýna poriadnu bombu“, upozornil portál Novinky.cz.

Športovci z Ruska totiž nemôžu súťažiť kvôli agresívnej vojne, ktorú rozpútal na Ukrajine ich vodca Vladimir Putin ešte vo februári 2022. Ruský exprezident však nadviazal na toto jej tvrdenie, pričom dodal, že bombardovanie Londýna nestačí. V skutočnosti podľa neho musia úplne zmiznúť celé britské ostrovy, ktoré by chcel „potopiť“.

„Správne,“ komentoval jej slová. „Ale vec treba riešiť poriadne a ten prekliaty ostrov anglosaských psov treba okamžite potopiť,“ dodal v príspevku na sociálnej sieti Telegram. To však nie je všetko, Medvedev sa vyjadril aj k ďalším veciam a nevynechal ani kritiku Donalda Trumpa.

Medvedev sa obul do amerického exprezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa opäť uchádza o Biely dom. Trump totiž niekoľkokrát zdôraznil, že vojnu Ruska na Ukrajine ukončí do 24 hodín a že keby bol prezidentom on, tak by sa nikdy ani nestala. Za tieto jeho výroky ho však Medvedev vysmial.

„Škoda, že za posledných desaťtisíc rokov nebol všade vodcom, faraónom, sultánom, kniežaťom, kráľom, cárom a prezidentom,“ povedal posmešne Medvedev.

Extrémne vyhlásenia a vyhrážky nie sú u Medvedeva ničím výnimočným. Pravidelne sa totiž vyhráža a „varuje“ západné krajiny pred veľkou silou Ruska. Vo februári napríklad povedal, že ak Ruská federácia prehrá vojnu proti Ukrajine, Moskva zhodí atómové bomby nielen na Londýn, ale aj na Berlín alebo Washington.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com