Slovensko

Brutálna policajná RAZIA v klube v Bratislave: Desiatky kukláčov držali ľudí pri stene! Vallo žiada VYSVETLENIE

Návštevníci prežili v nočnom klube v Bratislave namiesto zábavy peklo! V noci z piatka na sobotu (28.9.) totiž v nočnom podniku WAX2 prebehla brutálna policajná razia.

V osudnú noc malo v klube vystúpiť množstvo zahraničných aj domácich DJ-ov a medzi nimi aj známy interpret Anthony Rother, no to sa však, žiaľ, nestalo. Ako informoval Refresher, návštevníkov pripravila o hudobný zážitok dlhá policajná razia, ktorá podľa nich trvala hodinu, no primátor Matúš Vallo informoval, že mala trvať až 2 hodiny!

„Na akcii mali vystúpiť 4 zahraniční hostia, ani jeden nehral. Zásah trvajúci 2,5 hodiny zmaril 3-mesačnú prácu organizátora, nemám slov,“ vyjadril sa klub pre spomínaný portál. 

K celej situácii sa v nedeľu (29.9.) vyjadril aj primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý nešetril kritikou. „Keď som sa dozvedel o piatkovej razii v klube WAX2, požiadal som svojich kolegov, aby preverili jej priebeh. Dôrazne budem od kompetentných žiadať vysvetlenie, aký bol na ňu dôvod a za akých okolností podnet na raziu vznikol,“ napísal na sociálnej sieti.

„Obdobné demonštrácie sily si totiž pamätáme z 90-tych rokov a verím, že dnes si už nikto nemôže myslieť, že by Finančná správa mala ísť kontrolovať vydávanie bločkov zákazníkom s desiatkami kukláčov a dve hodiny držať návštevníkov klubu opretých o stenu s rukami nad hlavou,“ dodal nahnevaný primátor.

„Nerobme, prosím, z hudobných klubov v našom meste miesta kriminality, keď zároveň štát nezvláda riešiť kriminalitu na iných miestach, na ktorú dlhodobo aj naši obyvatelia upozorňujú. Nepomôže to dôveryhodnosti žiadnej zúčastnenej policajnej zložky a zbytočne traumatizuje ľudí, ktorí sa v dobrej viere a s dobrým úmyslom prídu do klubu baviť,“ dodal.

V nedeľu sa k razii vyjadrila aj polícia. „V sobotu (28.09.2024) krátko pred 00.30 h sa v jednom z podnikov v centre Bratislavy uskutočnila súčinnostná akcia, na ktorej sa na základe žiadosti príslušníkov Finančnej správy Slovenskej republiky, zúčastnili okrem mobilnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru aj policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. Akcia bola zameraná na kontrolu vydávania príjmových dokladov ako aj problematiku e-kasy, pričom policajti prvého bratislavského okresu sa zamerali na odhaľovanie násilnej ako aj drogovej trestnej činnosti,“ uviedla bratislavská polícia na sociálnej sieti.

„Počas doby trvania akcie boli na viacerých miesta v priestoroch podniku zaistené plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Vrecká policajti zaistili u viacerých osôb, ale napríklad aj na DJ-skom pulte či na tanečnom parkete, kam ich návštevníci podniku odhodili po príchode policajtov. Pravdepodobnú prítomnosť omamných a psychotropných látok vo vreckách na mieste označili aj služobné psy, špecializované na odhaľovanie omamných a psychotropných látok,“ dodala polícia.

Polícia uviedla, že zaistené predmety zaslali Kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru k ďalšiemu expertíznemu skúmaniu.

„Počas priebehu celej akcie bolo skontrolovaných viacero osôb, pričom celkovo päť osôb bolo obmedzených na osobnej slobode a eskortovaných na policajné oddelenie, za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného prechovávania omamnej a psychotropnej látky v piatich prípadoch. Po vykonaní potrebných úkonov boli osoby prepustené na slobodu,“ uzavrela polícia svoje stanovisko s tým, že vyšetrovanie naďalej pokračuje, vyvodením trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám sa policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I naďalej zaoberajú.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com