Svet

Vážne VAROVANIE ministra pre celý svet: Putin je stále viac… Jeho slová naháňajú strach!

Ruský prezident Vladimir Putin je čoraz viac nevyspytateľný. Vojnou sa vyhráža už aj Severoatlantickej aliancii, a to kvôli rokovaniam o možnom zrušení obmedzenia na používanie americkej a britskej munície na území Ruska.

Avšak ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že Kyjevu to zatiaľ nie je nič platné, píše TN.cz. “Správanie ruského prezidenta Vladimira Putina je čoraz nevyspytateľnejšie a nedá sa predvídať,” varoval podľa britského denníka Standard britský minister pre vedu a technológie Peter Kyle v narážke na svojho šéfa, britského premiéra Keira Starmera, ktorý sa v piatok vo Washingtone stretol s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

„Chcú pochopiť, kam konflikt dospel. Chcú sa pokúsiť pochopiť správanie prezidenta Putina. Jeho nevypočítateľná povaha spôsobuje obrovskú nestabilitu nielen na Ukrajine a v najbližšom regióne, ale aj vo svete,” uvádza Kyle. 

Napätie medzi Rusko a Západom narastá, pretože Spojené štáty a Veľká Británia zvažujú, že by Ukrajine povolili používať nimi dodané rakety na ruskom území. Benzín do ohňa pridáva aj fakt, že okrem toho zvažujú aj dodávku rakiet dlhšieho doletu.

Také niečo sa Moskve rozhodne nepáči, a preto Putin vážne varoval Západ. „Také niečo by znamenalo priame zapojenie NATO do konfliktu,“ uviedol ruský prezident Vladimir Putin. 

„Zatiaľ sa však zdá, že hrozby kremeľského diktátora nepadajú na úrodnú pôdu, takže je možné, že čoskoro Ukrajinci namieria rakety ATACMS hlboko do ruského vnútrozemia,“ domnieva sa portál Politico. Aj keď Ukrajine disponuje týmito raketami, používa ich sporadicky.

„Sú nám nanič, pretože ich nemôžeme použiť proti ruským vojenským základniam, letiskám a zničiť ich lietadlá a vrtuľníky,“ povedal nedávno ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorého citoval portál Kyiv Independent.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com