Slovensko

Prezident navštívil zaplavené oblasti: Silný odkaz hrdinom bojujúcim s prírodou!

Slovensko už od piatku trápi silný a neutíchajúci dážď, pričom v niektorých oblastiach je situácia kritická. Aktuálne je najvypätejšia situácia pri riekach Dunaj a Morava. Postihnuté oblasti v Bratislave navštívil prezident Peter Pellegrini. 

Kritická situácia ohľadom stúpajúceho Dunaja je v Devíne a Bratislave, kde je rieka na úrovni tretieho stupňa povodňovej aktivity. Dramatické je to aj na rieke Morava. V hornej časti stúpa len mierne, v dolnej časti nad sútokom s Dunajom je, naopak, vzostup stále výrazný. Hlavné mesto okrem silného dažďa a zaplavených oblastí potrápil aj vietor, ktorý polámal stromy. 

Ako informoval Hasičský a záchranný zbor, oblasti postihnuté poveternostnou situáciou v Devínskej Novej Vsi navštívil prezident Peter Pellegrini. “Prezrel si miesta, kde dochádza k záplavám, a osobne sa poďakoval záchranným zložkám, ktoré pracujú na protipovodňových opatreniach a ochrane zdravia a majetku miestnych obyvateľov. Zároveň apeloval na občanov, aby si navzájom pomáhali a aktívne priložili ruku k dielu pokiaľ je to v ich možnostiach,” informovali hasiči, ktorí zdieľali aj fotky, na ktorých je vidno, že prítomný bol aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Plošné zrážky sa v pondelkových skorých ranných hodinách rozšírili na celé územie SR, intenzita dažďa je však menšia než počas víkendu. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Upozornil zároveň, že zrážky môžu v kombinácii s nasýtenou pôdou a nízkym výparom spôsobiť opätovné vzostupy vodných hladín. “Najmä tam, kde sme počas víkendu zaznamenali povodňové stavy, teda na západe a severozápade,” spresnili.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com