Svet

Ukrajinské obranné sily úspešne zasiahli ruské vojenské letisko Lipeck

V piatok večer ukrajinské sily zasiahli letisko Lipeck v ruskej Lipeckej oblasti, útok zasiahol sklady s navádzanými leteckými bombami a niekoľko ďalších objektov, uviedol Generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny.

Ukrajinské obranné sily dnes v noci podnikli útok na letisko v Lipecku (Lipecká oblasť, Ruská federácia). Počas útoku boli zasiahnuté sklady s navádzanými leteckými bombami a niekoľko ďalších objektov v blízkosti letiska. Zaznamenali sa viaceré zdroje vznietenia, vznikla silná paľba a zaznamenali sa viaceré detonácie. Je známe, že na letisku v Lipecku sa nachádzajú lietadlá Su-34, Su-35 a MiG-31 vzdušných a kozmických síl rf. Výsledky porážky sa spresňujú,“ uvádza sa v správe zverejnenej v piatok na kanáli Telegram.

Ukrajinské jednotky zasiahli aj protilietadlové raketové oddiely Ruska na dočasne okupovanom území doneckej oblasti.

Konkrétne boli vykonané bojové práce na troch nepriateľských radaroch: dvoch z komplexov S-350 a jednom S-300. Potvrdil sa presný zásah a zničenie jedného radaru SAM S-350, – poznamenali v generálnom štábe.

Zároveň sa spresňujú informácie o ďalších dvoch cieľoch. Uvádza sa, že bolo zaznamenané zastavenie činnosti všetkých troch nepriateľských radarov po úderoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com