Svet

Biden ostro odsúdil atentát na svojho predchodcu: V Amerike nie je miesto pre takéto násilie, povedal

Americký prezident Joe Biden vyzval v nedeľu po atentáte na svojho predchodcu Donalda Trumpa obyvateľov Spojených štátov, aby sa zjednotili ako jedna krajina. Oznámil tiež, že nariadil nezávislé preskúmanie okolností útoku. TASR informácie prevzala od agentúr Reuters, AFP a AP.

Biden v krátkom vystúpení v Bielom dome znova odsúdil atentát na svojho republikánskeho súpera a povedal, že je rád, že sa Trump zotavuje zo svojho zranenia. Informoval okrem toho, že s Trumpom mal v sobotu krátky, no podľa vlastných slov dobrý rozhovor.

“V Amerike nie je miesto pre takéto násilie ani pre žiadne iné násilie. Atentát je v rozpore so všetkým, čo ako krajina reprezentujeme,” povedal Biden. Vyjadril tiež sústrasť rodine muža, ktorý pri streľbe na Trumpovom predvolebnom mítingu v Pensylvánii zahynul.

Biden hovoril po tom, ako ho predstavitelia vyšetrovacích a bezpečnostných zložiek informovali o aktuálnom stave vyšetrovania. Povedal, že dal pokyn na “dôkladné a rýchle” vyšetrovanie a že žiada všetkých, aby sa neuchyľovali k dohadom o motívoch alebo politickej náklonnosti páchateľa.

Šéf Bieleho domu tiež oznámil, že sa podrobnejšie vyjadrí v prejave k občanom z Oválnej pracovne, s ktorým vystúpi v nedeľu večer v hlavnom vysielacom čase – zhruba o 20.00 h washingtonského času (pondelok 2.00 h SELČ).

Zdroj: https://www.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com