Komentáre

Celosvetové odsúdenie bombardovania civilných miest a detských zariadení na Ukrajine. Ochmatdytské deti prosia NATO o ochranu

Svet dnes čelí mimoriadnej kríze, ktorá ohrozuje mierové spolunažívanie a humanitárnu stabilitu na Ukrajine. Ruské ostreľovanie civilných miest sa vyznačuje nielen veľkou silou, ale aj desivou nezmyselnosťou. Tieto útoky nemajú žiadne legitímne opodstatnenie a civilnému obyvateľstvu spôsobujú nenapraviteľné škody.

Správy o raketových útokoch na mestá: Kyjev, Kryvyj Rih, Dnipro, Slovjansk, Kramatorsk a ďalšie ukrajinské mestá nechávajú všetkých v šoku. Tieto mestá sú nielen centrami kultúrneho a spoločenského života, ale aj domovom tisícov rodín a detí, ktoré sú v dôsledku bezohľadnosti vojny ohrozené na živote.

Obzvlášť barbarský a genocídny bol raketový útok na detskú nemocnicu Ochmatdyt v Kyjeve, kde lekári a zdravotnícky personál neúnavne pracujú na záchrane životov najmenších pacientov. Ide o akt agresie voči najzraniteľnejším členom našej spoločnosti a ukazovateľ hrubého porušenia medzinárodných noriem a ľudských práv.

Medzinárodné spoločenstvo nemôže tieto bezprecedentné udalosti ignorovať. Svetoví lídri a diplomatické organizácie sa musia zjednotiť, aby dôrazne odsúdili vojenskú agresiu a zaistili bezpečnosť civilistov. Slová solidarity sa musia premeniť na konkrétne činy, ako sú hospodárske sankcie a podpora vojenských opatrení na sebaobranu Ukrajiny.

Ukrajina má právo na svoju suverenitu a ochranu svojich civilistov. Ďalšie raketové útoky a bombardovanie nemajú v civilizovanom svete miesto a musia sa bezodkladne zastaviť. Partneri musia spolupracovať, aby zabránili vojne a násiliu v našom svete.

Jedinou účinnou zárukou bezpečnosti proti barbarskému ostreľovaniu zo strany Ruska je vojenská sila NATO. Iba pod záštitou NATO sa môžu deti z Ochmatdytu cítiť bezpečne.

Autor: S.M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com