Šport

Rus v zúrivosti mlátil raketou. Čo je to s tebou? Rubľov po šokujúcej prehre vysvetlil svoj výbuch

Ruský tenista Andrej Rubľov je známy svojimi výbuchmi na kurte. Svojej povesti neostal, aktuálne šiesty hráč sveta, nič dlžný ani v zápase 1. kola dvojhry na Wimbledone. V súboji s Argentínčanom Franciscom Comesanom, ktorý je 122. hráčom sveta, prehral 1:3 na sety. Na kurte sa opäť predviedol ako exrtémny cholerik.

V treťom sete za stavu 1:3 a 30:40 pokazil ľahký bekhendový úder a nasledovala zúrivá reakcia.

Raketou si začal mlátiť o koleno. Celkom sa udrel sedemkrát. Kamery následne zachytili krvavé zranenie.

Na tlačovej konferencii po zápase sa ho na incident opýtali médiá.

„Fanúšikovia na sociálnych sieťach, ktorí ťa videli ako sa udieraš raketou sedemkrát do kolena, sa o teba boja a pýtajú sa, čo je to s tebou. Je to niečo, čo máš v hlave? Obavy fanúšikov sa stupňujú,“ smeroval na Rusa otázku jeden z novinárov.

Rubľov pohotovo zareagoval a zároveň vysvetlil, prečo si raketou rozbil koleno.

„Neurobil by som to, ak by som mohol udrieť raketou o zem. Na Wimbledone je prísne zakázané udierať do trávy. V danom momente som to už nemohol viac vydržať. Potreboval som dať emóciám voľný priechod. Ďakujem, ale všetko je v poriadku,“ reaguje Rubľov.

Nasledovala otázka, či si incident pozrie na videu, aby sa podobných excesov, aký predviedol aj pred mesiacom na Roland Garros, vyvaroval.

„Nepozerám si takéto videá. Nemyslím si, že mi to nejako pomôže. Vo všeobecnosti sa musíte pokúšať neustále sa zlepšovať. Je to dlhý proces, ktorý vyžaduje čas,“ konštatuje Rubľev.

Ten len nedávno odmietol účasť na olympijských hrách v Paríži, kde mohol štartovať ako neutrálny športovec.

Zdroj: Pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com