Svet

Typická technika KGB. Premrznutého Navaľného zabili úderom do srdca, tvrdí aktivista

Lídra ruskej opozície a najväčšieho nepriateľa Vladimira Putina, pravdepodobne zabili úderom do srdca, tvrdí aktivista Vladimir Osečkin. Aktivista sa zoberá porušovaním práv väzňov. Ide o techniku, ktorú kedysi praktizovali agenti KGB na svojich obetiach.

Technika zabitia spočíva v tom, že obeť najskôr na niekoľko hodín vystavia mrazu, píše portál iDNES.cz. „Dozorcovia Navaľného pred jeho smrťou donútili stráviť viac ako dve a pol hodiny vonku na dvore pod holým nebom, kde teplota mohla klesnúť na mínus 27 °C. Väzňov pritom v takých podmienkach púšťali von maximálne na hodinu,“ povedal Osečkin, zakladateľ ľudskoprávnej organizácie Gulagu.net, pre denník The Times s odkazom na nemenovaný zdroj pracujúci v trestaneckom tábore IK-3.

„Myslím, že mu najskôr oslabili telo tým, že ho dlho držali v chlade – spomalili mu krvný obeh na minimum. A potom je veľmi ľahké niekoho zabiť, a to počas niekoľkých sekúnd, ak s tým máte skúsenosti,“ dodal Osečkin, ktorý aktuálne žije v exile, ale disponuje rozsiahlou sieťou informátorov medzi väzenskými dozorcami v Rusku.

Verzii o zabití pomocou úderu do srdca nahráva aj správa denníka Novaja gazeta, že opozičník mal modrinu na hrudníku, ktorú mohla spôsobiť resuscitácia, keď sa snažili uväzneného opozičníka oživovať, dodal aktivista.

Väzenská služba uviedla, že 47-ročnému politikovi sa po prechádzke vo väzenskej kolónii za polárnym kruhom urobilo zle, stratil vedomie a nepodarilo sa ho oživiť. Ruská opozícia aj mnoho predstaviteľov pripisuje vinu za Navaľného úmrtie ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. Ruské médiá začali špekulovať o možnej krvnej zrazenine.

Zdroj: https://spravy.pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com