Svet

Bude viac zbraní! Ukrajina a USA podpísali memorandum o spoločnej výrobe v obrannom priemysle

Ukrajina a Spojené štáty podpísali na konferencii obranného priemyslu vo Washingtone memorandum o spoločnej výrobe v obrannom priemysle a výmene technických údajov. Ako referuje web Ukrajinská pravda, na Telegrame o tom informoval vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak.

„Na Ukrajine by sa mali vybudovať výrobné zariadenia na zabezpečenie ozbrojených síl potrebnými zbraňami vo sfére protivzdušnej obrany, výroby kritickej munície, ako aj opráv a údržby. Ministerstvo obrany USA a priemyselní partneri poskytnú Ukrajine technické údaje na začatie miestnej realizácie jednotlivých projektov zameraných na zlepšenie zastaraných systémov protivzdušnej obrany integráciou západnej munície,“ uviedol Jermak.

Memorandum predpokladá, že Ukrajina v krátkodobom horizonte získa spôsobilosti potrebné na úspech na bojisku a v dlhodobom horizonte prispeje k hospodárskej obnove a posilneniu obranných kapacít.

Bude viac zbraní! Ukrajina a USA podpísali memorandum o spoločnej výrobe a výmene technických údajov,“ napísal ukrajinský minister obrany Rustem Umerov na Facebooku v súvislosti s výsledkami prvého dňa konferencie.

Zdroj: https://sita.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com