Slovensko

Kollár okomentoval potýčku medzi Matovičom a Kaliňákom: Neodpustil si uštipačnú poznámku

Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár si myslí, že na Slovensku sme sa už dávno v minulosti dostali do nekultúrnosti. Reagoval tak na potýčku lídra hnutia OĽaNO a priatelia Igora Matoviča a exministra vnútra za stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Kaliňáka.

„Myslím si, že takéto vtipné video sme ešte nevideli. Myslím si, že jednu časť národa to pobavilo a druhá časť národa je z toho zhrozená,” uviedol Kollár v diskusnej relácii Sobotné dialógy vo verejnoprávnej televízii RTVS. Dodal, že v takomto prostredí žil tri a pol roka v koalícii.

Pripomína, že vie vychádzať aj s Matovičom, aj s predsedom strany Sloboda a Solidarita Richardom Sulíkom, ale aj s lídrom strany Hlas – sociálna demokracia Petrom Pellegrinim či predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. „Takýmto spôsobom by sa politici určite nemali správať. Je to veľmi zlý signál, pretože ak to robíme my, čo chceme potom od ľudí,” pýta sa predseda Sme rodina.

Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka dodal, že potýčka je veľmi zlým signálom a dokonca medzinárodnou hanbou. „Teraz sme na posmech, v Českej republike to malo veľký ohlas. Je to dno politickej kultúry na Slovensku,” povedal. Členovia PS sa však pri posledných voľbách dopúšťali podobných incidentov, keď chodili na mítingy strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Šimečka v relácii na margo toho uviedol, že to bola chyba, z ktorej sa poučili.

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič narušil tlačovku strany Smer-SD k nelegálnej migrácii. Na miesto tlačovej konferencie pred úrad vlády doviezol auto s ampliónmi a strane prostredníctvom nich vyčítal, že zaviedla tlačivá na legalizovanie dočasného pobytu nelegálnych migrantov.

Členovia strany sa snažili jeho vystúpenie prekaziť, pričom došlo aj k fyzickým potýčkam. Matovič členov Smeru-SD opakovane označil za mafiánov a bastardov a uviedol, že sú zodpovední za smrť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj za problémy s nelegálnou migráciou.

„Na základe vášho zákona môžu jedine cudzinci na Slovensku získať papierik, kvôli ktorému chodia,” uviedol Matovič prostredníctvom ampliónov z auta s polepom „My Vás mafii nepredáme”, ktoré zastalo tesne pri predstaviteľoch strany Smer-SD. Niektorí predstavitelia Smeru-SD sa snažili amplióny odpojiť. „Choď do prdele, zlodej,” reagoval Matovič, keď mu chceli zobrať mikrofón. „Choď do prdele, Kaliňák,” vyhlásil. Na miesto neskôr dorazila aj policajná hliadka.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com