Šport

Český tenis jasá! Vondroušová postúpila do semifinále Wimbledonu

Česká tenistka Markéta Vondroušová (24) sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Vo štvrťfinále zdolala štvrtú nasadenú Američanku Jessicu Pegulovú po trojsetovom boji 6:4, 2:6, 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi svetovou i nasadenou jednotkou Poľkou Igou Swiatekovou a Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou.

Pegulová začala aktívne a v druhom geme prelomila podanie Vondroušovej. Češka však postupne zlepšila svoj výkon, menila rytmus hry a ujala sa vedenia 4:2 s brejkom k dobru. Svetová štvorka síce dokázala ešte vyrovnať, no záver prvého setu patril Vondroušovej. Američanka sa v druhom dejstve zmobilizovala, získala dva brejky a vyhrala ho 6:2. Pegulová vstúpila lepšie aj do rozhodujúceho tretieho setu, keď si vytvorila náskok 3:1. Organizátori však potom zápas prerušili pre dážď a zatiahli strechu nad kurtom číslo 1.

Finalistke Roland Garros z roku 2019 prestávka pomohla, získala päť gemov za sebou a prvýkrát sa dostala medzi elitné kvarteto na tráve All England Clubu. “Neviem, čo sa stalo. Prehrávala som 1:4, no podarilo sa mi to otočiť a je to skvelý pocit. Ďakujem všetkým za podporu. Určite mi pomohlo zatiahnutie strechy, aj keď to bola pre mňa nová skúsenosť. Jessica hrala dobre v druhom sete a tlačila ma. Snažím sa však hrať naplno v každom geme a teraz tomu nemôžem uveriť,” uviedla Vondroušová v pozápasovom rozhovore.

Ženy – dvojhra – štvrťfinále:

Markéta Vondroušová (ČR) – Jessica Pegulová (USA-4) 6:4, 2:6, 6:4

Zdroj: https://sportovy.cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com