Slovensko

Pčolinský: Demokrati sa priživujú na Kollárovej kauze, lebo ničím iným zatiaľ nezaujali

Odvolávanie Borisa Kollára je súčasťou antikampane. Ak by sa neblížili voľby, pod zvolanie mimoriadnej schôdze by sa nik nepodpísal, pre Pravdu to povedal podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský. Na kauze sa podľa neho priživujú Demokrati Eduarda Hegera, ktorí zatiaľ nepredstavili žiaden program.

Hnutie Borisa Kollára finalizovalo kandidátku ešte cez víkend, odovzdajú ju o 14. hodine v nedeľu. Sme rodina si podľa Pčolinského stanovila jasné podmienky a kritériá na povolebnú spoluprácu.

„To je náš volebný program, jasný postoj k holokaustu a k Slovenskému národnému povstaniu. To sú pre nás kľúčové veci. Extrémne dôležité je zahranično-politické ukotvenie Slovenska. Sme súčasťou západnej civilizácie, určite nechceme ísť smerom na východ,“ povedal podpredseda parlamentu.

„V tejto chvíli nevidím možnosť ísť do vlády, kde bude Republika. Pri strane Smer je najväčší problém zahranično-politická orientácia a to rozoštvávanie spoločnosti. To čo oni prevádzkujú posledné mesiace je taký suterén,“ kritizoval Pčolinský.

Predseda národnej rady Boris Kollár je podľa Pčolinského pripravený čeliť v utorok 4. júla odvolávaniu. „Urobí všetko pre to, aby sa všetci dozvedeli, že je odvolávaný za to, že chránil život a zdravie svojho jednoročného syna,“ povedal.

Odvolávanie Borisa Kollára je podľa neho súčasť antikampane a označil ho za„politické tanečky pred voľbami“. „Garantujem vám, že keby nebolo pred voľbami, ani jeden podpis na tom hárku nie je. Je to čisto len predvolebné divadlo, nič iné,“ myslí si. Na kauze sa podľa neho priživuje strana Demokrati, ktorá nepredstavila žiaden program.

Zdroj: https://spravy.pravda.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com