Svet

Pokus o prevrat v Rusku: Ozývajú sa varovné hlasy! Uchýli sa Putin k stalinským čistkám?

Treba sa pripraviť na náhly kolaps Putinovho režimu. Varujú pred tým predstavitelia britskej vlády. Ozývajú sa tiež hlasy, že despota sa po rane, ktorú utrpela jeho povesť, uchýli k stalinským čistkám.

Víkendový pokus o prevrat môže byť len prvou kapitolou niečoho nového. Treba sa pripraviť na celý rad scenárov. Takéto slová povedal novinám The Times predstaviteľ britskej vlády. Alicia Kearns z výboru pre zahraničnú politiku zatiaľ varovala, že Putin môže začať čistky, aby sa udržal pri moci. Ruskí propagandisti sa zatiaľ pýtajú, ako je možné, že sa žoldnieri z Prigožinovej skupiny Wagnerovcov dostali až tak ďaleko k Moskve. A sú tiež náznaky, že ruské tajné služby pred Putinom zatajili prípravy na prevrat. Americkí aj britskí špióni si ich totiž všimli niekoľko dní vopred.

Prigožin zatiaľ zmizol a nevie sa, kde sa nachádza. V nedeľu ráno odišiel z Rostova na Done, ktorý jeho žoldnieri obsadili. Mal zamieriť do Bieloruska, ale či tam dorazil, nie je isté. Isté je, že ruská Federálna bezpečnostná služba ho stále vyšetruje napriek tomu, že mu Putin sľúbil beztrestnosť.

Zdroj: cas.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com