Komentáre

Ruská Štátna duma schválila nové metódy mobilizácie občanov v súvislosti s nedostatkom zdrojov pre vojnovú zónu

Ruská Štátna duma 11. apríla 2023 schválila nové metódy mobilizácie Rusov, medzi ktoré patrí online povolávanie a vojenská registrácia bez prítomnosti občana. Cieľom tohto kroku je riešiť problém nedostatočnej mobilizácie Rusov na pokrytie potrieb vojnovej zóny.

Priemerný mobilizačný potenciál Ruskej federácie je 20 000 osôb mesačne, pričom je potrebných 50 000 a viac osôb. Očakáva sa, že jarný odvod pritiahne do armády takmer 150 000 brancov, ktorí však nemôžu byť okamžite poslaní do vojny, pretože by to mohlo spôsobiť škandál. Namiesto toho sa Kremeľ snaží prinútiť brancov k zmluvnej službe novými represívnymi a psychologickými metódami.

Nové metódy schválené Štátnou dumou sa považujú za experiment v oblasti rozširovania represívnych mobilizačných metód. Avšak aj keď sa Rusom podarí zmobilizovať dostatočný počet bojovníkov, bude potrebné vyriešiť otázku ich zásobovania a výcviku. Čas, ktorý je k dispozícii na výcvik a vzdelávanie, je obmedzený, čo vedie k nárastu počtu mŕtvych za týždeň a za mesiac.

Celkovo možno konštatovať, že nové mobilizačné metódy Ruskej federácie môžu pomôcť zvýšiť počet bojovníkov, ale neriešia základné problémy zásobovania a výcviku. Udržateľnosť agresívnej taktiky Kremľa je otázna a zákaz cestovania do zahraničia ďalej obmedzuje slobodu ruských občanov.

Autor: Radim Vesely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com