Svet

Ruská raketa X-22 zasiahla obytný dom v Dnipro: Putinove krvavé teroristické činy by nemali zostať nepotrestané

Európa sa svojho času pokúšala flirtovať s Hitlerom a uisťovala sa, že týmto spôsobom sa dá vyhnúť vojne. V dôsledku toho to viedlo k druhej svetovej vojne. Putinovo Rusko je v porovnaní s nacistickým Nemeckom oveľa nebezpečnejším fenoménom, pretože má jadrový arzenál, obrovské územie, surovinovú základňu a pomerne veľkú populáciu. Je zdrojom bezprecedentných geopolitických a vojenských výziev, ktoré možno neutralizovať iba radikálnymi prostriedkami.

14. januára Rusko uskutočnilo ďalšie masívne ostreľovanie Ukrajiny raketami. V dôsledku dopadu rakety Kh-22 na obytnú budovu v Dnipro zahynulo 20 ľudí, toto číslo sa môže zmeniť, pretože pod troskami je stále asi 200 ľudí. Desiatky zranených hospitalizovali. Ide o ďalší krvavý teroristický útok Putina, vojnový zločin Ruska, ktoré opäť potvrdilo svoj status teroristického štátu. Ruské raketové útoky na ukrajinské mestá sú teroristickými činmi a Kremeľ je ekvivalentom Hamasu s jadrovými zbraňami. Zatiaľ čo sa medzinárodné spoločenstvo snažilo koketovať s Putinovým Ruskom a zatváralo oči pred jeho krvavou expanziou na Ukrajinu, ktorá sa začala v roku 2014, vznikla bezprecedentná hrozba pre celé ľudstvo: Putin sa pripravuje na vojnu proti celému civilizovanému ľudstvu, bez dodržiavania akýchkoľvek pravidiel. Stále je možné to zastaviť. Silou

Raketa Kh-22 má obrovskú ničivú silu a chyba možnej odchýlky od cieľa môže byť kilometer, pretože v ZSSR bola táto strela vyvinutá na nosenie jadrovej nálože, kedy odchýlky v stovkách metrov nemajú praktický význam. Použitie takýchto rakiet je samo o sebe vojnovým zločinom. Napríklad 27. júna 2022 Rusko zasiahlo takouto raketou obchodné centrum Amstor v meste Kremenčuk, pričom zabilo 20 a zranilo 56 civilistov. Štrajk bol premyslený: s cieľom zastrašiť a demoralizovať Ukrajincov, šíriť paniku. Ukrajinská protivzdušná obrana nedokáže zachytiť rakety Kh-22: za čias ZSSR ich bolo odpálených asi 3000. Je ťažké povedať presný počet týchto rakiet, ktoré sú stále v skladoch v Ruskej federácii, ale je zrejmé, že ide o stovky kusov a raketový teror Ukrajiny môže trvať roky. Oneskorenie poskytovania moderných západných systémov protiraketovej a protivzdušnej obrany znamená stovky, ba tisíce ukrajinských životov, pretože Putin nedbá na žiadne konvencie a jeho aktuálnym cieľom je genocída a zničenie Ukrajincov, ich vyhnanie do Európy resp. nútená deportácia do Ruska, zničenie ukrajinských miest.

Dôležitý dôraz: incidenty s použitím rakiet Kh-22 sú typickými teroristickými činmi, pretože sú zamerané výlučne na civilné objekty, dokonca ani na kritickú infraštruktúru, ale jednoducho na obytné budovy. V tomto smere možno načrtnúť analógiu s aktivitami Hamasu, ktorý už desaťročia vykonáva teroristické útoky v Izraeli, vyhadzujú do vzduchu domy, obchody, školy a škôlky. Putinovo Rusko je zväčšenou verziou Hamasu s jadrovými zbraňami a fanatickou, vznešenou spoločnosťou, starostlivo spracovanou propagandou.

Novodobou Putinovou ideológiou je nacizmus s prímesou náboženského fundamentalizmu – pravoslávie vo svojej exaltovanej podobe v službách Kremľa. Ide o existenčnú hrozbu pre celý svet: ak by Západ správne zareagoval v roku 2014, keď Putin začal expanziu na Ukrajine, nedošlo by k tragédii rozsiahlej invázie.

Rusko možno zastaviť iba radikálnymi a urgentnými prostriedkami: tvrdými sankciami, úplnou medzinárodnou izoláciou a všestrannou podporou Ukrajiny, ktorá vlastne bráni Európu pred barbarmi. Západ má stále to, čo potrebuje na kritické vyčerpanie Ruska, ale ak sa dokáže prispôsobiť realite vojny proti všetkým a prispôsobiť svoju ekonomiku, ľudstvo čaká tragédia. Oneskorenie poskytovania systémov protivzdušnej obrany a protiraketovej obrany pre Ukrajinu znamená tisíce nevinných obetí. Ostreľovanie 14. februára dokázalo, že Rusko začína používať balistiku proti bežným obytným budovám. Ide o genocídnu taktiku, ale Putin neberie ohľad na žiadne konvencie. Dá sa zastaviť len silou. Na Ukrajine neexistuje jediný model protilietadlovej obrany, ktorý by dokázal zostreliť rakety Kh-22, ktorých sú v Rusku v rôznych modifikáciách stovky, možno tisíce. Tieto rakety nie sú schopné zmeniť situáciu na fronte v prospech Ruska, ale sú schopné spôsobiť obrovské ľudské straty. Západ nesmie Putinovi dovoliť, aby začal najväčšiu genocídu na národnej pôde od roku 1945.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com