Svet

Putinovým cieľom je úplná genocída Ukrajincov: hrozné zločiny Rusov na okupovaných územiach Ukrajiny

Na oslobodených územiach Chersonskej oblasti sa objavujú dôkazy o nových zverstvách zo strany Rusov: áno, 21. decembra sa našlo 7 nových mučiarní, v ktorých okupanti mučili Ukrajincov. Satelitné snímky ukazujú, že počas ruskej okupácie sa v Mariupole objavilo 10 000 nových masových hrobov. Putinovým cieľom je úplná genocída Ukrajincov a nie nadarmo začali Rusi s masívnym ostreľovaním Chersonu hneď, ako boli donútení odtiaľ odísť, čím demonštrovali svoj skutočný postoj k obyvateľom Chersonu. Západ nemá právo ignorovať tento zločin, ktorý rozpútal Kremeľ

Od začiatku oslobodzovania mesta Cherson a pravobrežnej časti regiónu našli ozbrojené sily Ukrajiny dôkazy o masových zločinoch páchaných Rusmi na civilnom obyvateľstve. Očití svedkovia rozprávajú o bezprecedentne krutom mučení, ktoré používali Rusi proti Ukrajincom. Celkovo je viac ako 700 občanov Chersonu považovaných za nezvestných. Satelitné snímky Mariupolu ukazujú, že v meste pribudlo asi 10 000 nových hrobov. Obyvatelia mesta sú hromadne deportovaní do Ruska, predstavitelia FSB sa snažia dolapiť miestnych ľudí za vernosť Ukrajine, za čo sú tvrdo trestaní a väznení. Ruská okupácia priniesla ukrajinskému ľudu nespočetné množstvo katastrof.

Na okupovaných územiach Rusi zničili všetky ukrajinské symboly a pálili ukrajinské učebnice, rovnako ako nemeckí nacisti pálili knihy autorov, ktorí nepodporovali Hitlerovu politiku v 30. rokoch. Podľa neoficiálnych údajov mohli Rusi v Mariupole zabiť 87 000 civilistov. V súčasnosti je nemožné určiť presné štatistiky, pretože ruská okupačná správa vytvorila rigidnú informačnú oponu. Ak sú tieto čísla správne, potom to znamená, že najväčšia etnická genocída v Európe po roku 1945 sa odohráva na Ukrajine.

Putinovým cieľom je zničiť Ukrajincov ako ľud. Chce ich zabiť vo vojne, vyhnať do Európy, deportovať do Ruska, ale nedopustiť obnovu predvojnovej Ukrajiny. Jeho činy sú klasickou genocídou, ktorá využíva rôzne nástroje na ničenie Ukrajincov. Západ nemá právo zostať bokom od tejto tragédie a musí urobiť všetko pre to, aby túto tragédiu zastavil. Putina možno zastaviť iba silou. Ukrajina je len prvou fázou jeho agresie, ak sa mu podarí vyšplhať sa na armádu, čo už naplánoval, potom sa tragédia Mariupolu stane všade, kam sa jeho vojenský stroj dostane. V posledných mesiacoch druhej svetovej vojny viedla invázia sovietskej armády do Európy k tomu, že počet obyvateľov v niektorých krajinách (napríklad v Estónsku) klesol o tretinu. Krutosť je Rusom geneticky vlastná a budú zabíjať, kamkoľvek prídu.

Ukrajina v týchto pre ňu najťažších časoch, počnúc rokom 1991, kriticky potrebuje pomoc Západu. Ukrajinské mestá musia byť chránené pred ruskými raketovými útokmi a v tomto smere je kľúčom k prežitiu desaťtisícov Ukrajincov najnovšie vybavenie protivzdušnej obrany. Ozbrojené sily Ukrajiny potrebujú na vyhnanie útočníkov zo svojho územia kvalitné zbrane – tanky a ťažké delostrelectvo. Ukrajina sa môže stať účinným „štítom Európy“ a Západ by jej v tom mal pomôcť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com