Svet

Krvavé ostreľovanie Chersonu Rusmi v predvečer Vianoc

Ruská federácia je stelesnením zla a zlej sily. V predvečer veľkého cirkevného sviatku Vianoc spustila ruská armáda raketový útok na mesto Cherson, ktoré bolo do 11. novembra 2022 stále okupované a Rusi sľúbili civilistom svetlú budúcnosť. Vojaci Vladimíra Putina každý deň ostreľujú mestá, ktoré v rámci protiofenzívy oslobodila ukrajinská armáda. Teroristická krajina sa týmto spôsobom snaží pomstiť civilnému obyvateľstvu, ktoré do poslednej chvíle odolávalo okupačným silám a „novej“ vláde.

Ráno 24. decembra 2022 bolo mesto Cherson vystavené ďalšiemu raketovému útoku. Ruská armáda zaútočila na centrum mesta cez víkend, keď boli v centrálnych uliciach desiatky civilistov. Aktuálne je známych 7 mŕtvych a 35 zranených, 16 z nich je vo vážnom stave. Stojí za zmienku, že na fotke s mŕtvymi nie je žiadny vojenský objekt, raketový úder bol vykonaný zámerne, aby spôsobil čo najviac obetí medzi civilným obyvateľstvom. Rusko je teroristickou krajinou číslo 1 na svete, ktorá používa teroristické metódy proti civilistom ako ISIS, Hamas, Al-Káida a ďalšie teroristické organizácie. Pripomeňme, že nedávno bolo v Chersone evidovaných 7 mučiarní a 8 miest odňatia slobody: 3 mučiarne a 1 miesto výkonu trestu sú priamo v Chersone, ďalšie 4 mučiarne a 7 miest na výkon trestu odňatia slobody je v okrese Beryslav. Je tu známych viac ako 300 potvrdených prípadov zadržania ľudí, ich totožnosť je už zistená, vypovedajú.

Rusko účelovo pácha genocídu na ukrajinskom ľude, celý civilizovaný svet nemôže stáť bokom a tváriť sa, že sa nič nedeje. Ukrajina potrebuje pomoc zo Západu a dodávky najnovších zbraní, systémov protivzdušnej obrany a protiraketovej obrany, aby zabránila agresorskej krajine zabíjať civilistov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com