Komentáre

Medvedev opäť straší Západ. Ďalšia absurdná téza bývalého ruského prezidenta

Bývalý prezident Ruska a podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev prostredníctvom Telegramu opäť hovoril o možnom jadrovom útoku v prípade, že Ruská federácia prehrá vojnu na Ukrajine.

Medvedev straší Západ

– Ak nie je víťazom Rusko, potom jednoznačne Ukrajina. Cieľ Ukrajiny vo vojne nazval kyjevský režim – návrat všetkých území, ktoré mu predtým patrili, teda ich dobytie z Ruska, povedal Medvedev. – Ide o ohrozenie existencie nášho štátu a kolapsu dnešného Ruska, preto je to priamy dôvod na použitie odseku 19 „Predpokladov štátnej politiky Ruskej federácie v oblasti jadrového odstrašovania“, napísal na Telegram.

Podľa bývalého ruského prezidenta „jadrový konflikt“ v skutočnosti plánuje Západ.

– Čo je to, ak nie priama provokácia svetovej vojny s použitím jadrových zbraní. Nazvime veci pravým menom. Západné krajiny tlačia svet do globálnej vojny. A len úplné a konečné víťazstvo Ruska je zárukou proti svetovému konfliktu – dodal Medvedev.

Putin: «Nemusíme zasiahnuť Ukrajinu jadrovými zbraňami»

Vladimir Putin vystúpil aj na fóre Valdajského klubu, kde poprel, že by Rusko pripravovalo útok jadrovou bombou na Ukrajine. Uviedol tiež, že v dôsledku poľských vplyvov v stredoveku boli „západoruské krajiny polonizované“.

„Pochopili sme sami seba, sme skvelá krajina, môžeme si to dovoliť,“ povedal. Podľa Vladimira Putina je to Západ, kto sa snaží o konfrontáciu s Moskvou, a preto sa objavili správy o možnom jadrovom konflikte.

“Kým bude táto zbraň existovať, bude hroziť jej použitie.” Súčasná diskusia na túto tému je primitívna, pretože Západ hľadá len zámienku na konfrontáciu s Ruskom. (…) Nemusíme zasiahnuť Ukrajinu jadrovými zbraňami. Nedáva to zmysel – ani politický, ani vojenský, uistil Putin.

Podľa ruského prezidenta je „špeciálna operácia“ na Ukrajine de facto občianskou vojnou, pretože Rusi a Ukrajinci sú „jeden národ“.

Putin vo svojom prejave vyzval na ústup z vojnovej cesty a na dialóg zo strany Západu.

– Rusko nechce konať proti západnej elite. Nesnažíme sa stať hegemónom. Rusko len bráni svoje právo na existenciu a nedovolí sa odstrániť z mapy, povedal Putin. – Náš odkaz je jasný: prestaňme si byť navzájom nepriateľmi, žime v harmónii. Postavme naše vzťahy na dôvere, dialógu a smerujme k mieru, uzavrel.

Cvičenie masívneho jadrového útoku pod dohľadom Putina

Na cvičisku Kura na polostrove Kamčatka na ruskom Ďalekom východe sa koncom októbra nacvičoval „hromadný“ jadrový úder.

Nezávislý portál Meduza vtedy citoval vyhlásenie tlačovej služby Kremľa, podľa ktorého „úlohy výcviku síl strategického zadržiavania boli plne splnené, všetky rakety dosiahli svoje ciele a potvrdili svoje parametre“.

Doručený bol aj Putinov odkaz: – Medzikontinentálna balistická raketa Jars bola odpálená zo štátneho experimentálneho kozmodrómu v Plesecku v smere na cvičisko Kura na Kamčatke. Z Barentsovho mora bola odpálená balistická strela Siniewa. Na plnenie úloh boli použité aj lietadlá Tu-95MS, z ktorých boli odpaľované manévrovacie rakety vzduch-zem.

Autor: Jozef Kováč

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com