Komentáre

Rusko zvyšuje počet vojakov pre vojnu s Ukrajinou

Putin podpísal 25. augusta dekrét, podľa ktorého sa počet vojenského personálu Ozbrojených síl RF zvýši na 1,15 milióna ľudí. Vyhláška nadobudne účinnosť 1. januára 2023.

Zvýšenie počtu vojenského personálu znamená, že Rusko nemieni dobrovoľne ustúpiť a v kombinácii s opakovanými vyhláseniami o svojej pripravenosti vrátiť sa do negociačného procesu len potvrdzuje, že aj keď k rokovaniam dôjde, ruská strana bude tlačiť svoje záujmy až do posledného, ​​bez snahy o akékoľvek kompromisy. Svedčí o tom aj situácia na fronte, najmä tvrdohlavý postoj Ruska ohľadne demilitarizácie a deokupácie ZNPP (čo Ruská federácia nechce robiť) a pravidelné provokácie na ňom s cieľom vydierania európskych spoločnosti.

Rusko túto vojnu nevyhralo, no stále ju neprehralo, a preto využije každú príležitosť na získanie výhody vydieraním a manipuláciou, ako aj oslabenie medzinárodnej podpory pre Ukrajinu. Zároveň by sa nemalo vylúčiť, že keď Rusko získa výhodu vo vedení tejto vojny, nezastaví sa pri okupácii Ukrajiny, ale pohne sa ďalej na západ a bude sa snažiť splniť starý sen ruského prezidenta-diktátora. : ZSSR 2.0.

Svedčí o tom aktivizácia proruského obyvateľstva krajín východnej Európy, teda tých, ktorí kedysi emigrovali z Ruska. S pomocou týchto ľudí sa Rusko pokúsi organizovať provokácie v európskych mestách. Teraz sú horlivými odporcami demontáže sovietskych pamätníkov a zároveň to ruská propaganda prezentuje ako protest miestnych obyvateľov, vytvárajúci obraz „nepriateľov a fašistov“ tvárou v tvár východoeurópskym krajinám, kde sú záujmy rusky hovoriace obyvateľstvo je porušované. A ak sa vrátite o 10 rokov späť, môžete vidieť, že to isté sa stalo na Ukrajine. To znamená, že Rusko tak buduje ideologický základ pre budúcu vojnu.

A tomu sa dá vyhnúť. Na to je však potrebné konať dosť tvrdo a rozhodne. Aby sa predišlo možným provokáciám, malo by sa obmedziť vydávanie víz a povolení na pobyt pre občanov Ruskej federácie, ako sa to už stalo vo viacerých krajinách vrátane Fínska a Lotyšska. Buďte kritickí voči akýmkoľvek pokusom podkopať politickú situáciu a nepodľahnite hlasným sľubom politikov, ktorí sa snažia destabilizovať Európu, čo je pre Kremeľ veľmi výhodné. Pokračujte v pomoci Ukrajine, pretože práve teraz v Európe prebieha boj za bezpečnosť, mier a slobodu.

Začatím vojny proti Ukrajine Rusko porušilo mnohé medzinárodné zákony a zmluvy. Slovo zákona pre Ruskú federáciu nie je nič a agresor pôjde za svojimi cieľmi do posledného vojaka. Táto vojna sa neskončí tak rýchlo, ako by sme chceli, a ruská propaganda to využíva a propaguje v európskej spoločnosti príbeh o vojnovej únave. Vo vojne je naozaj málo príjemného, ​​ale ešte menej príjemného, ​​keď sa odohráva vo vašom dome, na vašej zemi. A hoci Európa podporuje Ukrajinu poskytovaním vojenskej a finančnej pomoci, blokovaním agresora pomocou sankcií a obmedzení pre občanov Ruskej federácie, vojna sa nedostáva do mierových európskych miest a ich obyvatelia sa neprebúdzajú z hvizdu lietania. Ruské rakety, ktoré sú namierené na civilné objekty.

Zvýšenie počtu ruského vojenského personálu sa môže stať jedným z faktorov zhoršenia situácie na fronte. Teraz je dôležité zjednotiť úsilie Európy a Ukrajiny a neoslabovať pomoc, pretože len tak ukážeme ruskému vojakovi, že zostáva buď vo svojej vlasti, alebo navždy v truhle.

Autor: A.V.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com