Komentáre

Slovensko proti ruskej propagande

Slovensko sa od začiatku vojny na Ukrajine snaží čo najviac pomôcť svojmu východnému susedovi k víťazstvu. Boli sme medzi prvými, ktorí prijali veľké množstvo utečencov z Ukrajiny, poskytli sme im všetko, čo potrebujú, uvedomujúc si, že títo ľudia nemajú kam inam utiecť.

My ako susedná krajina musíme pochopiť, že v tejto vojne sme ďalší a ak zajtra padne Ukrajina, napadne nás Rusko, v takejto situácii nás možno nezachráni ani NATO…veď medveď, ktorý pocítil krv nedá sa tak ľahko zastaviť. Preto sa dnes Slovenská republika snaží Ukrajine pomôcť všetkými svojimi možnosťami.

Jednou z takýchto pomoci je presun 11 lietadiel MIG 29 sovietskej výroby. Po zverejnení tejto informácie proruské médiá a komentátori jednohlasne zopakovali, že to odporuje všetkým normám medzinárodného práva, nahrádza národnú bezpečnosť krajiny a podobne. Ale treba pochopiť jednu vec tým, že pomáhame Ukrajine, zabezpečujeme si vlastnú bezpečnosť na kontinente a ak vezmeme do úvahy, že Poľsko a Česká republika nám zatvoria nebo, kde je letecká flotila oveľa silnejšia ako naše lietadlá, končíme nič nestratiť.

Naši ľudia musia pochopiť, že podpora Ukrajiny dnes je našou bezpečnosťou zajtrajška. Takéto podobné myšlienky nedávno vyslovil aj minister obrany SR Jaroslav Nagy.

„Ruská propaganda robí všetko pre to, aby zmenila postoj obyvateľstva, aby zastavila alebo zablokovala ďalší presun vojenského materiálu na Ukrajinu. Ale naša vláda, samozrejme, bude postupovať rovnako. Musíme pomôcť Ukrajincom, pretože si to zaslúžia a pretože my sami veľmi dobre rozumieme, čo sú povolania,“ povedal minister.

Dôležitým aspektom tejto pomoci je zabrániť okupácii Ukrajiny a vytvoriť takzvanú nárazníkovú zónu medzi EÚ a východným agresorom. Minister preto k takémuto kroku pristupuje s dvojakým cieľom. Zabezpečte krajine bezpečnosť a vytvorte nárazník, ktorý bude chrániť východné hranice nášho štátu.

Ruská propaganda robí všetko pre to, aby očiernila Ukrajinu v očiach obyvateľov Slovenska, novým cieľom propagandy je vláda, ktorá Ukrajine pomáha. Musíme zabrániť Rusku vyhrať túto hybridnú vojnu. Veď Ruská federácia vlastne bojuje proti propagande a sníva o takzvanej hybridnej vojne či vojne 21. storočia. Najťažšia vec, v ktorej pochopiť, kde, kde je pravda a kde klamstvo a manipulácia …

Slovensko bude aj naďalej podporovať Ukrajinu aj napriek všetkému podpichovaniu a propagande Ruskej federácie.

Autor: Michal Molnár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com