Komentáre

Jadrové vydieranie a ruské provokácie v ZNPP

Rusko pokračuje v používaní jadrového terorizmu. Okupačné jednotky majú v úmysle zorganizovať ďalšiu provokáciu v ZNPP 19. augusta, „načasovanú“ na príchod generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa.

To sa stalo známym po tom, čo sa v mnohých ruských propagandistických médiách objavili správy o údajných provokáciách pripravovaných Kyjevom, navyše boli zo stanice evakuovaní všetci zamestnanci Rosatomu a zostali len prevádzkoví pracovníci. Samozrejme, že týmto spôsobom sa Ruská federácia zbavuje zodpovednosti a bezdôvodne obviňuje Ukrajinu z plánovania teroristického útoku.

Akýkoľvek neopatrný krok môže viesť ku globálnej katastrofe. Na Ukrajine tomu rozumejú, čo vlastne využívajú ruskí útočníci, ktorí z územia jadrovej elektrárne ostreľujú mestá ovládané Kyjevom s vedomím, že odpoveď nebude. A zároveň aj samotné okupačné vojská neraz ukázali svoju nedbanlivosť alebo šialenstvo: do strojovne umiestňovali vojenskú techniku ​​a muníciu vedľa horľavého vodíka, na svoje provokácie používali nepresné a zastarané zbrane a dokonca sa vyhrážali podkopaním. najväčšia jadrová elektráreň v Európe. Ruskí vojaci opakovane uniesli pracovníkov stanice pre ich proukrajinský postoj a tí, ktorí majú možnosť odísť, to využívajú. Teraz v ZNPP pracuje len desatina zamestnancov a napriek tomu, že sú pod tlakom, naďalej pracujú v obzvlášť ťažkých podmienkach a snažia sa zabezpečiť, aby elektráreň správne fungovala. Nie všetko však závisí len od nich.

Jadrové vydieranie je len ďalším potvrdením toho, že ruské okupačné sily vyčerpali všetky svoje metódy vplyvu a sú pripravené na akékoľvek šialené činy, aby mohli viesť vojnu podľa vlastných podmienok. Aj keď za to musíte obetovať svoje životy a zdravie a svojich krajanov, pretože v prípade úniku radiácie smer vetra prenesie rádioaktívny mrak na územie Ruska.

Hlavným cieľom ruských okupačných vojsk je zdiskreditovať Ukrajinu v očiach svetového spoločenstva. Vojenská pomoc, ktorú Ukrajine poskytujú partneri, zabíja okupantov morálne aj fyzicky. Západné zbrane umožňujú ukrajinskej armáde vykonávať presné údery proti nepriateľovi a ničiť ich muničné sklady, dodávateľské reťazce a vojenské základne. Zdalo by sa, že je čas priznať porážku a ustúpiť, no ruské jednotky si zvolili cestu terorizmu a vydierania, čím porušili všetky všeobecne uznávané normy a pravidlá vedenia vojny.

Okupanti sú porazení aj na informačnom bojisku. Ruské jednotky hádžu falzifikáty o možných provokáciách z Ukrajiny a deklarujú svoje vlastné zámery. Vyhlásenia, že údajne ukrajinská armáda má v úmysle ohroziť celú svoju krajinu a mnohé európske krajiny, sú absurdné a nezmyselné, a to len povzbudzuje partnerov a spojencov, aby poskytli ešte väčšiu pomoc, aby odolali jednotkám útočníkov.

V situácii s provokáciami na ZNPP Ukrajina naliehavo potrebuje podporu a rozhodné kroky zo strany medzinárodných organizácií a svetového spoločenstva, aby sa predišlo katastrofálnym následkom konania ruských okupantov. Je potrebné zvýšiť tlak na Ruskú federáciu s cieľom demilitarizovať územie jadrovej elektrárne a umožniť misiu MAAE, vrátiť štatút civilného objektu Záporožskej jadrovej elektrárni a zabrániť prípadnej katastrofe, ktorá postihne väčšinu Európe.

Autor: A.V.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com