Svet

Rusi postupujú na Donbase, Američania poskytnú Kyjevu ďalšie zbrane

Všetko dôležité v súvislosti s vojnou na Ukrajine sledujeme ONLINE.

9:24 – SLOVENSKO: Na dobrovoľnú vojenskú prípravu nastúpilo tento týždeň 70 úspešných uchádzačov. Nepodarilo sa tak naplniť plánovaných 150 miest, hoci sa prihlásilo vyše 500 záujemcov. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) vidí dôvod v prísnych kritériách. Niektoré z nich sú už podľa neho prekonané. (TASR)

8:32 – DONBAS: Šéf luhanskej regionálnej vojenskej správy Serhij Hajdaj tvrdí, že ruská armáda naďalej útočí pozdĺž celej frontovej línie „bez operačnej prestávky“. Ruský prezident Vladimir Putin a minister obrany Sergej Šojgu sa pritom uplynulý týždeň nechali počuť, že ruská armáda potrebuje „operačnú pauzu“ po dobytí mesta Lysyčansk.

Aktuálne tak ukrajinské sily musia zadržiavať postup nepriateľa pozdĺž celej frontovej línie. Rusom sa darí najviac postupovať smerom na západ od Lysyčanska.

8:00 – USA: Spojené štáty poskytnú Ukrajine vojenskú pomoc za ďalších 400 miliónov dolárov. K dodávke budú patriť štyri ďalšie salvové raketomety HIMARS, informoval v piatok predstaviteľ amerického rezortu obrany. (TASR, AP, CNN)

Zdroj: https://www.aktuality.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com