Svet

Ruská armáda si nedáva prestávky a Putin podľa Naďa dosiahol pravý opak, ako si myslel

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že v utorok v noci naprieč takmer celou Ukrajinou vydali letecké výstrahy. Vo svojom prejave vysvetlil, že výstrahám predchádzalo dlhé obdobie relatívneho pokoja, pre ktoré ľudia hľadali vysvetlenie.

„Nemali by ste hľadať logiku v konaní teroristov,“ vyjadril sa podľa spravodajského portálu Sky News Zelenskyj. Ako tiež uviedol, ruská armáda si nedáva prestávky a jej jediným cieľom je „brať ľudské životy, zastrašovať ľudí, aby aj niekoľko dní bez leteckého poplachu vyvolávalo pocit ako súčasť teroru“.

Ukrajina v utorok požiadala o členstvo v Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Na Telegrame o tom informoval ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) sa domnieva, že vstup Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO) bude mať pozitívny dopad aj na Slovensko.

„Najväčšie obranné spoločenstvo sveta rozšíri svoje rady o dve ekonomicky a vojensky významné krajiny. Slovensko podporuje rozširovanie Aliancie o demokratické krajiny so správne nastaveným hodnotovým a morálnym kompasom. Vítame krok Švédska a Fínska, ktorých členstvo v NATO bude mať pozitívny dopad aj na ostatné členské krajiny a teda aj Slovensko. Čím bude naše spoločenstvo silnejšie a súdržnejšie, tým slabší bude nepriateľ,“ uviedol minister na sociálnej sieti v súvislosti s podpisom prístupových protokolov Švédska a Fínska do NATO v utorok 5. júla.

Zdroj: https://www.webnoviny.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com